Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Londoni jelentés a járvány elleni védekezés epicentrumából

HKJ

2021.01.26. 13:50

Drámai riportot közölt a Sky News televízió a londoni Barnet Kórházból.

A január 25-én adásba került, alább megtekinthető videón eredetiben (5 perc) is követhető szövegből kiderül, hogy kimerült egészségügyisek harcolnak azért, hogy életben tartsák a betegeket, de sok közülük soha nem megy haza. Ha ezt a vírust le lehetne győzni éjjel-nappali, erőn felüli munkával, akkor azt az egészségügyisek megtennék – mondja a narrátor.
Jelzi, hogy a Covid-válság epicentrumában vagyunk, a Barnet Kórházban. Rendes időkben ez a kórterem a kórház lábadozószobája lenne a sebészeten ellátott betegek számára, de most átalakították. Megduplázták az ágyak számát. Az intenzív osztályon dolgozó valamennyi ápoló, mint Nicolas Agudo is, korábban személyenkénti gondozást végzett. Most minimum három páciens tartozik egy-egy ápoló felügyelete alá.

Sok olyan pillanat van, amikor úgy érzem, hogy sírnom kell. Úgy értem, hogy nem tudom a munkámat megfelelően elvégezni”

– mondja Nicolas Agudo.

Narrátor: Mindenki megtanulja a feladatot. Egyszerű orvostanhallgatók is vannak itt. Sebészeink pedig ápolóként tevékenykednek. Lucy Barker például szaktanácsadó a Morefieldi Szemklinikán, most viszont a légutakat tisztítja. Közvetlenül mellette Evelyn és Patricia, két terapeuta, akik rendes körülmények között sajátos igényű gyerekekkel foglalkoznak. A betegek, akiket szeretettel ápolnak, nem láthatják mindezt. De a koncentrált figyelem magas színvonala az, amire szükségük van. Helen iPadjeivel azoknak a vezetője, akik az ágyak mellett felügyelnek. A betegek iPadeken keresztül tartják a kapcsolatot hozzátartozókkal, Helen közreműködésével.

A szakállas férfi, Nicolau Ursachi nagy meglepetést okozott. Ez az első alkalom, hogy december eleje óta válaszolt szeretteinek.

Soha nem vesztettük el a reményt. Csak imádkoztunk, köszönetet mondtunk Istennek, és megint imádkoztunk. Ő egy csoda. Mi csak köszönetet mondunk Istennek”

– mondta Ana, a beteg lánya.

Narrátor: A 8. emeleten, az intenzív osztály alatt Sedali Usife lassan egyre kevésbé függ attól a berendezéstől, amely a légzésben segíti.

Ez jelentős fejlődés az elmúlt négy napban. Igen nagyra értékelem. Ez a háború vége. Apokalipszis. Őszintén mondom, ez az apokalipszis. Nem tudok lélegezni. Egyike vagyok azoknak, aki figyelmen kívül hagytak minden üzenetet, és néha azt mondtam, hogy ez nem igaz. De igen, igaz. Megváltozott a nézőpontom”

– mondja Sedali Usife.

Narrátor: A kórház alagsorában az elhunytakat éppen olyan odafigyeléssel gondozzák, mint feljebb.
A nővér mondja:

Nincs szívritmus-szabályozó, nincs semmi az arcon és a fülön. Tudja, szívszorító idejönni mindennap, hogy elvégezzük ezt a munkát. És még mindig találkozni olyan emberekkel, akik az arcodba mondják, hogy mindez nem igaz.”

Laura McMinn, a halottasház vezetője:

A betegek most inkább 50–60 év közöttiek, mint 70-80-90 évesek, ahogy az első hullámban volt.”

Narrátor: A Barnet Kórház testvérintézetében a Covid-fertőzéssel felvettek száma kétszer annyi, mint az első hullám idején volt. Itt találkozunk a 73 éves Tony Brownnal, aki teherautó-sofőr, kenyeret szállított, és most súlyos beteg. Vele beszélgettek.

– Hogy érzi magát?
– Szörnyen. Borzalmasak az éjszakák, csak egy éjszaka is. Plusz a feleségemet fel akarom hívni. De tudom, nem fog bejönni.
– Mi a felesége neve?
– Linda. Hiányzik nekem.
– Mikor látta utoljára Lindát?
– Néhány héttel ezelőtt.
– Linda megengedte nekünk, hogy leadjuk ezt az interjút, amit csütörtökön vettünk fel.
– Nagyon hiányzik nekem. És a ház is.”

Narrátor: Sajnálattal közlöm, hogy Tony nem tudta legyőzni a betegséget. Péntek éjjel meghalt.
Az üveg és a figyelmeztető szalag mögött egészségügyisek maszkban és védőruhában, ők az egyetlen társaságot jelentik azok számára, akik csendes, de iszonyatos csatákat vívnak a vírussal. Az Egyesült Királyságban közel 100 ezer életet követelt a járvány.

Ha végigolvasták, magát a riportot is érdemes megnézni a lenti videóra kattintva, hogy lássák a megszólaltatott betegeket. Ha nem érthető az angol, az arcukról akkor is le lehet olvasni mindent. Köztük a 73 éves teherautó-sofőréről, aki ma már sajnos a néhai Tony Brown.
Nem lehet kérdés, hogy a vakcina elengedhetetlen a járvány visszaszorításához. Aki bizalmatlanságot kelt, aki félre akarja vezetni az embereket, hogy ne oltassák be magukat, aki törvényjavaslatot kezdeményez azért, hogy az emberek csak a rendkívül lassan dolgozó Európai Unió egészségügyi hatósága által engedélyezett vakcinában bízzanak, ahogy tette azt Gyurcsány Ferenc, az nem az élet mellé áll. A magyar hatóságok engedélye pontosan olyan jó, mint az Európai Unióé. Viszont általa hamarabb hozzá lehet jutni a vakcinákhoz, amelyek egyformán jók, életet mentenek. Aki ennek az ellenkezőjét állítja, az nézzen bele a Magyarországon elhunytak hozzátartozóinak szemébe.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére