Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Lovasrendőrökkel és vízágyúval várták a korlátozás ellen tüntetőket Brüsszelben

888.hu - MTI

2021.04.03. 15:00

A jogállamiság fellegvára, ugye.

Pénteken a belga fővárosban ismét utcára vonultak a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozások ellen tiltakozók. A jogállamiság őshazájában, hetes cikkely szerinti eljárástól egyáltalán nem tartva a rendőrök is készültek a demonstrációra, méghozzá gyurcsányi-magaslatokban,

vízágyúval és lovasrendőrökkel vártak a tüntetőkre.

A Ruptly helyszíni tudósítójának videóin látszik, hogy a rohamrendőrök nem vicceltek.

A felvételeken látszik, hogy amikor

beindul a vízágyúzás, az emberek fák mögé menekülnek.

Ilse van de Keere, brüsszeli rendőrségi szóvivő szerint a pénteki megmozduláson 10 embert vettek őrizetbe, egyiküket azért mert rátámadt egy lovasrendőrre. Személyi sérülés nem történt, viszont egy rendőrautónak sikerült betörni az ablakát.

Brüsszelben egyébként folyamatosak a korlátozások elleni tüntetése, csütörtökön a hírek szerint kétezer ember vonult az utcára.

Belgiumban a járvány kezdete óta 892,585 ember kapta el a koronavírust. A Covid-19 vírus okozta betegség szövődményeibe eddig több mint 23,083-an haltak bele.

Nem csak Belgiumban vetnek be mindent a hatóságok a demonstrációk feloszlatására, hanem Svájcban is.

Sankt Gallen városában könnygázt és gumilövedékeket vetett be péntek este a svájci rendőrség a járványkorlátozások elleni tüntető és rendbontó tömeg ellen.

Az MTI beszámolója szerint a rendőrség tájékoztatása szerint helyi idő szerint este kilenc óra után a rendőröknek önvédelemből gumilövedékeket kellett használniuk, hogy megfékezzék az őket mindenféle tárgyakkal dobáló tüntetőket. Később többen gyújtópalackokkal és meggyújtott tárgyakkal kezdtek dobálózni, ezért könnygázt is be kellett vetni ellenük.

A Tagblett újság tájékoztatása szerint mintegy ezer tüntető vonult az utcára a közel 75 ezer lakosú északkelet-svájci Sankt Gallenben, tiltakozva a járványügyi korlátozások ellen.

A koronavírussal fertőzöttek számának megugrása miatt a svájci kormány két héttel ezelőtt úgy döntött, hogy mégsem enyhít a korlátozásokon.

A 8,6 milliós Svájcban a járvány kezdete óta több mint hatszázezer ember kapta el a koronavírust, vagyis százezer emberre hétezer fertőzött jutott. A Covid-19 vírus okozta betegség szövődményeibe eddig több mint 9600-an haltak bele.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére