Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Terror Münchenben

888.hu

2016.07.22. 18:46

Lövések dördültek el egy müncheni bevásárlóközpontban. Több ember életét vesztette, 40 sebesültrõl tudunk.
MÜNCHEN, 18:43
 • Lövések dördültek el egy müncheni bevásárlóközpontban. Minimum 9 ember életét vesztette, 40 sebesültről tudunk
 • A CNN szerint három szimultán támadás is történt
 • Az egyik támadó öngyilkos lett
 • Süddeutsche Zeitung  a rendőrségi közleményt idézi, melyből kiderül, hogy az elkövető több lövést is leadott. Vadul lövöldözött mindenfelé, majd bemenekült a bevásárlóközpontba, amelyet körbevettek és lezártak a rendőrök 
 • Az elkövetőről egyelőre semmilyen tájékoztatást nem adott a német rendőrség, a helyi értesülések szerint egy emberről van szó, aki célzottan támadott. Egyes hírek szerint a támadó elmenekült a helyszínről. 


   

FORRÓSÁV 

22:39 - A rendőrség tudatta, hogy az egész várost és környékét át fogják kutatni három feltételezett elkövető után. Hangsúlyozták, hogy egyelőre semmilyen arra utaló információval nem rendelkeznek, hogy iszlamista háttere lenne a terrortámadásnak.

22:33 - A német rendőrséget felkészületlenül érte a támadás, amatőrként viselkedtek, hiszen a merényletet nem tudták hatékonyan megállítani, valamint folyamatosan rosszul kommunikáltak. Az ámokfutás után 3 órával sem képesek megválaszolni az alábbi kérdéseket:

Hányan voltak?

Hol vannak?

Miért nem találják őket?

Miért történt a merénylet?

22:32 - A CNN 8 halottról ír. 

22:31 - Teljes a zavar az elkövetők száma körül: Joachim Herrmann bajor tartományi belügyminiszter korrigálta korábbi közlését, adatai szerint nem három, hanem "egy" elkövetője van a péntek esti müncheni lövöldözésnek - jelentette késő este a Bild című német lap online felületein. A felvételek több elkövetőről árulkodnak.

22:30 - A német belügyminiszter, Thomas de Maiziere megszakította New York-i útját, visszarepül Németországba.

22:25 - A német Focus 7 halottról ír, a rendőrség egyelőre nem kommentálta az értesülést. 

22:23 - A CNN megjegyzi, hogy a merénylet óta eltelt 2-3 óra, és a müncheni rendőröknek fogalmuk sincs, hogy hová menekülhettek az elkövetők. 

22:21 - Ilyen a müncheni utcakép

22:18 - Egy Loretta nevű szemtanú szerint a McDonalds mosdójából jött elő a támadó, aki kibiztosította fegyverét és gyerekekre tüzelt az étteremben.

22:05 - A müncheni rendőrségnek jelenleg két prioritása van: megtalálni a támadókat, akiket már a városon kívül is keresnek; valamint az áldozatok beazonosítása. Továbbra is hat halott a megerősített információ, valamint több sebesült, utóbbiról azonban nincs pontos információ.

21:50 - Csehország a müncheni lövöldözésre reagálva megerősítette Németország felőli határának ellenőrzését - közölte Milan Chovanec belügyminiszter péntek este a cseh közszolgálati hírtelevízióban (CT24), amely rendkívüli adásban, élőben követi a bajor fővárosban zajló drámai eseményeket.

21:47 - Nincsenek magyar áldozatok. A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) egyelőre nem tud arról, hogy lenne magyar érintettje a pénteki müncheni lövöldözésnek - mondta Menczer Tamás, a tárca sajtófőnöke. Péntekre harminc olyan magyar állampolgár regisztrált konzuli védelemért, aki közölte, hogy a német nagyvárosban lesz, de ők csak rövid távú tartózkodást jeleztek. Õket a müncheni főkonzulátus munkatársai kezdték el telefonon megkeresni.

21:41 - A rendőrség azt kéri a müncheni taxisoktól, hogy ne fuvarozzanak senkit. A forgalmat elterelték, az éjszakai szórakozóhelyek ma este nem nyitnak ki a városban. A rendőrség attól tart, hogy a támadók elvegyültek a civilek között és elszöktek. 

21:31 - Nagyon megy az elterelés, rengeteg olyan kép kering a közösségi médiában, amelyek hamis információkat tartalmaznak. Itt lehet megnézni őket. 

21:27 - Ilyen a terrorhelyzet Münchenben:

21:22 - A müncheni Magyar Főkonzulátus ügyeleti száma: 0049 89 9622 80210

21:18CNN: Ma van az ötödik évfordulója Andreas Breivik tömegmészárlásának, egyre valószínűbb, hogy szélsőjobboldali motiváció húzódott meg a támadás mögött. 
A Mirror szerint az egyik elkövető azt ordította, hogy "Scheiss Auslander" vagyis "ki888ott külföldiek". Akik látták az elkövetőket közelről, azt állították, hogy németnek tűntek. Az egyik elkövető azt ordította, hogy "német vagyok".

21:17 - Obama: "Egyelőre nem tudjuk, pontosan mi történt, de együttérzésünket küldjük a német lakosoknak. Németország az egyik legközelebbi szövetségesünk, így minden segítségünket felajánljuk."

21:11 - A német rendőrség bénaságairól már itt is írtunk, ám a Twitter oldaluk is átváltott francia nyelvre, és a támadásról sem tesznek közzé semmilyen konkrét információt. 
A rendőrségnek fogalma nincs, hogy hol keressék a támadókat. Ausztria bejelentette, hogy erősítést küld Németországba. 

21:09 - A rendőrség ezt a push üzenetet küldte ki:

21:08 - Már Észak-Rajna-Vesztfáliát is készenlétbe helyezték.

21:06 - Obama a támogatásáról biztosította a németeket. Nekünk erről ez jut az eszünkbe. 

21:00 - Már Facebook közösség is alakult - #PrayFormunich néven elérhető.

20:59 - “Nem tudjuk, hogy hol vannak az elkövetők” – áll a rendőrség Twitter-üzenetében.
Az AFP francia hírügynökség értesülése szerint hat halálos áldozata van a lövöldözésnek. Ezt a rendőrség nem erősítette meg, arra hivatkozva, hogy még tart az intézkedés.

20:54 - Az egyik lövöldöző a pláza tetejére menekült, a rendőrség kereszttüzében áll. 

20:51 - Megölte magát az egyik elkövető. A Figaro arról ír, hogy 40-re nőtt a sebesültek száma. 

20:46 - A német rendőrség sem látja át a helyzetet, most arról tweeteltek, hogy a központban is lövöldözés volt.

20:38 - A helyi kórházakba behívnak mindenkit, aki a szabadságát tölti, és arra kéri a rendőrség a lakosságot, hogy menjenek vért adni a kihelyezett központokba.

20:34 - A rendőrség terrortámadásra gyanakszik. A müncheni rendőrség arra gyanakszik, hogy az Olympia bevásárlóközpontban történt lövöldözés terrortámadás volt.

20:28 - A németek annyira félnek, hogy szabályszerűen elbarikádozzák magukat, felhúzzák a redőnyöket a kávézókban és a mosdókba zárkóznak.

20:25 - A bajor kormányfő, Horst Seehofer és a belügyminiszter, Joachim Hermann válságtanácskozást hívott össze.

 

20:24 - CNN: a müncheni rendőrség szerint feltétezhetően terrortámadás történt, ezt egyelőre senki nem erősítette meg.

20:22 - A Bild arról ír, hogy a rendőrség későn reagált a támadásra, mert azt közölte, hogy egyelőre csak híresztelésről van szó.

20:21 - A bajor tartományi miniszter megerősítette, hogy három elkövető van. 

20:18 - A német rendőrség így lépett fel:

20:16 - Helyi információk szerint München felett helikopterek köröznek a város központi tere, a Marienplatz teljesen kiüresedett. Mindenki menekül a közterületekről.

20:15 - A CNN biztonságpolitikai szakértője szerint érdemes kiemelni: összehangolt támadások bontakoztak ki, több elkövetővel.

20:13 - Evakuálták a teljes müncheni pályaudvart is.

20:11 - A rendőrség beszámolója szerint az egyik támadó félautomata fegyverrel nyitott tüzet és golyóállómellényt viselt

20:09 - CNN: nincs kizárva, hogy 3 szimultán támadás volt Münchenben

20:05 - Itt történt az első támadás:

20:00 - Két támadás volt, a második támadásról itt a videó

 

 

 

19:57 - Több tettes is lehet, evakuálják a plázát - írja az AFP. 

19:55 - Egy órával az áruházi támadás után egy másik támadásról jött hír, majd egy felvétel is. Jól látható, hogy a McDonald'snál egy ember lövöldözni kezd.  

19:53 - A Focus Online információi szerint legkevesebb 6 halott van. Több helyen is pánik tört ki a városban a lövöldözés miatt.

Itt egy felvétel az elkövetőről:

A Twitteren egy videó is felbukkant, amelyen egy McDonald's előtt lövöldöző férfi látható. 

 • A Twitteren azt írták, legalább 30 rendőrautó tartott a helyszínre, tűzoltókat és mentőket is mozgósítottak. Helikoptert is láttak a plázánál, közben az összes müncheni nyilvános közlekedést leállították és a taxisokat is figyelmeztették.

 • Az AFP szerint egy ember meghalt és 10 ember megsérült. A rendőrség nagy erőkkel kivonult és állítólag lelőttek egy embert. 
 • Az RT szerint többen is életüket vesztették, egyelőre ezt még nem erősítették meg. A német Focus.de szerint több száz rendőr vonult ki  - nehézfegyverekkel felszerelve - a bevásárlóközponthoz. 

 • Helyi értesülések szerint is több áldozata van a mai támadásnak. A rendőrség lezárta a területet, és arra kérik a lakosságot, hogy ne hagyják el az otthonaikat. 

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére