Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Magánadományokból épül fal az amerikai-mexikói határon

Horváth Tamás

2019.05.29. 10:10

Egyelőre egy nagyjából másfél kilométeres szakaszt sikerült megépíteni.

A mögöttünk hagyott hétvégén egy olyan kezdeményezés öltött fizikai formát a tengerentúlon, amely a maga nemében abszolút úttörőnek számít. Történt ugyanis, hogy a Donald Trumpot támogató We Build The Wall nevű szervezet közfinanszírozásból felhúzott egy nagyjából másfél kilométeres falat az amerikai-mexikói határon. Az építkezésről szóló videót ITT tudod megnézni.

A két határ menti amerikai település, El Paso és Sunland Park között megépített fizikai akadályra már régóta igény mutatkozott, ugyanis ezen a körülbelül másfél kilométeres szakaszon eddig nem volt sem fal, sem kerítés.

A helyzet tarthatatlanságát jól mutatja, hogy El Paso és Sunland Part között egy átlagos este alatt nagyjából 100 ezer dollár (29 millió forint) értékű kábítószert csempésznek át Mexikóból. Természetesen a migránsokat sem kell félteni, hamar rájöttek, hogy itt több babér terem a számukra, mint a fallal védett határszakaszokon, így napi szinten hozzávetőlegesen százan lépik át itt a határt.

A We Build The Wall kezdeményezése azonban amellett, hogy a konkrét problémát orvosolni tudja, precedensértékű is lehet, egyre több helyen épülhet magánadományból fal a déli határon.

A mostani projekt költsége egyébként 6 és 8 millió dollár (1,7-2,3 milliárd forint) közé tehető, melyet abból a 22 millió dolláros (6,5 milliárd forintos) keretből finanszíroztak, melyet összesen 265 ezer adományozó dobott össze.

Az építést koordináló szervezet úgy tervezi, hogy a falat jelképes áron, 1 dollárért el fogja adni az amerikai kormánynak – ezzel is segítve Donald Trump legfőbb kampányígéretének megvalósítását, melyet a bevándorláspárti politikusok és bírák lépten-nyomon megpróbálnak megfúrni.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére