Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Csaknem 17 ezer milliárd forint a Gazprom profitja az első félévben

888.hu

2022.09.01. 16:40

A részben állami tulajdonú orosz gázipari cég a háború miatt többszörösére nőtt gáz- és olajárak miatt rendkívüli nyereséget könyvelhetett el már az idei év első félévében.

 

A HVG szerint 2500 milliárd rubelt (napi árfolyamon 16 660 milliárd forintot) mutatott ki profitként a Gazprom az első félév végén. Az orosz állam kisebbségi tulajdonos a Gazpromban (49,3 százalék az övé), ezért a haszon jelentős része az állam kincstárat illeti meg – 1210 milliárd rubel, mintegy 8 ezer milliárd forint. Ezt még a Gazprom közgyűlésének meg kell szavaznia szeptember 30-án, de a döntés aligha lehet kétséges Vlagyimir Putyin orosz elnök birodalmában.

 

A Brüsszel szerint „remekül működő szankciók” ellenére az orosz cég a hatalmas bevételre úgy tehetett szert, hogy a továbbra is bővülő ázsiai piacokon adták el a földgázt, melynek ára a globális hiány miatt a többszörösére emelkedett.

 

A Gazprom alelnöke. Famil Szadigov azt is hozzátette, hogy a rekordbevétel mellett a cég adósságállományát is sikerült a minimális szintre csökkenteni.

 

Így sikerült Brüsszelnek tökön rúgni saját magát és az uniós tagállamokat Oroszország helyett!

 

 

(a HVG nyomán)

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére