Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Már a demokratáknak is ciki az iszlamista képviselõjük: lemondatnák az antiszemita Ilhan Omart

Bokor Gábor

2019.03.16. 12:38

A fiatal, Szomáliából származó kongresszusi képviselõ sorra hozta a botrányokat a demokratáknak, akiknek láthatóan elfogyott a türelmük és már szabadulnának a radikális iszlamista politikustól.

Lassan egész pártját magára haragítja Ilhan Omar, a Demokrata Párt szomáliai származású kongresszusi képviselője. A fiatal politikusasszony azzal vívta ki az ellene irányuló haragot, hogy megnyilvánulásaiban rendszeresen Izraelt és a zsidóságot bírálja vállalhatatlan módon, ezenfelül olyan szélsőséges iszlamista szervezetekkel kokettál, mint a CAIR, melyet az Egyesült Arab Emirátusok kormánya 2014-ben az al-Kaidával együtt terrorszervezetnek minősített.

Mindeközben Amerikában: a szoci politikus megvédte az antiszemita demokrata társát

Alexandria Ocasio-Cortez, az amerikai baloldal botrányhőse megvédte Ilhan Omar szomáliai származású képviselőt, aki ismét antiszemita kijelentésekkel került a címlapokra. Újabb ékes bizonyítéka ez az eset annak, hogy az Izrael-ellenesség és a baloldal kéz a kézben jár.

Az antiszemita botrányokat gerjesztő szomáliai képviselőtől a párt a Daily Caller amerikai portál szerint igyekszik minél hamarabb megszabadulni. Ezt legkönnyebben úgy tudják megoldani, hogy legközelebb nem őt jelölik Minnesota régióban, azonban az is felmerült, hogy idő előtt lemondatják. A párton belüli hírmorzsák szerint már javában zajlik a casting, ki vállalja, hogy a bevándorláspártiak körében igencsak népszerű politikus helyébe merjen lépni és felvegye a versenyt a kelet-afrikai országból származó muszlim nővel. 

A konzervatív amerikai portál megjegyzi, hogy általában nagyon nehezen találnak helyettesítő politikust, még akkor is, ha egy olyan botrányokat generáló képviselőt is kell pótolni, mint Omar. Alig két hónapja iktatták be, mégis sikeresen kettéosztotta a pártját és az egész országot. 

A demokraták egyik kongresszusi tagja a terroristák oldalán áll

A liberális sajtó korábban az egekig magasztalta Ilhan Omart, amiért szomáliai bevándorló létére lett a kongresszus tagja. Egyre komolyabb botrányba kerül Ilhan Omar, az Egyesült Államok első szomáliai-amerikai kongresszusi képviselőnője. A politikus márciusban részt fog venni a CAIR nevű amerikai-iszlám társaságnak a rendezvényén, mely ezer szálon kötődik a palesztin terrorszervezethez, a Hamászhoz.

A szomáliai bevándorlóból lett képviselő korábban Izrael bojkottjára szólított fel, amelyet zokon vett a zsidó állam vezetése. A diplomáciai botrányt csak az csillapította, hogy a demokrata Nancy Pelosi, a Kongresszus elnöke is elhatárolódott a muszlim képviselőtől.

Elismerem, a párton belül valóban vannak arról tárgyalások, ki indulhatna Ilhan Omar ellen"

– ismerte el Ron Latz, a párt minnesotai politikusa. 

Steve Hunegs, az egyik minnesotai zsidó szervezet vezetője elmondta, aggasztják őket a muszlim képviselőtől érkező szitkok, a legaggasztóbbnak azt tartották, mikor Ilhan Omar azt állította, hogy Izrael hipnotizálja a világot és azt kérte az emberektől, imádkozzanak Allahért, hogy ő tegyen rendet. A The Hill című amerikai belpolitikával foglalkozó oldal szerint Omar helyettesítésére a legnagyobb esélye Bobby Joe Champion szenátornak és Andrea Jenkinsnek van.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére