Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Már a franciák is attól félnek, hogy meghekkelik a választásokat

888.hu

2017.02.15. 20:58

Francois Hollande francia államfõ aggodalmának adott hangot szerdán a tavaszi elnökválasztást befolyásoló internetes támadások veszélye miatt, Jean-Marc Ayrault külügyminiszter pedig megtorló intézkedéseket helyezett kilátásba minden olyan állammal szemben, amely megpróbál beavatkozni a francia választásokba.
PÁRIZS, 20:58

Francois Hollande francia államfő aggodalmának adott hangot szerdán a tavaszi elnökválasztást befolyásoló internetes támadások veszélye miatt, Jean-Marc Ayrault külügyminiszter pedig megtorló intézkedéseket helyezett kilátásba minden olyan állammal szemben, amely megpróbál beavatkozni a francia választásokba.

A függetlenként induló Emmanuel Macron kampánystábja a héten azt állította, hogy orosz állami források szándékosan terjesztenek rágalmakat az elnökjelöltek közül legkevésbé oroszbarátnak számító centrista politikusról. Azt is jelezte, hogy az elmúlt hónapban 4 ezer támadás érte Macron mozgalmának honlapját, azok jelentős része Ukrajnából érkezett.

A francia elnöki hivatal közleménye szerint a köztársasági elnök a szerdai védelmi ülésen azt kérte az illetékesektől, hogy az elnökválasztási kampányra készítsenek elő "rendkívüli megelőző és védelmi intézkedéseket, beleértve a kibervilágot is". Ezeket a következő, február 24-re tervezett védelmi tanács ülésén ismertetik az államfővel.

A külügyminisztert ezzel egy időben a nemzetgyűlés azonnali kérdések órájában kérdezték az esetleges külföldi kibertámadásokról.  

Mindenki fél az oroszoktól

Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő keddi sajtótájékoztatóján abszurdnak nevezte a vádakat, miszerint a Kreml az állami médián keresztül vagy kibertámadásokkal próbálja manipulálni a franciaországi elnökválasztást.

"Nem állt, és nem is áll szándékunkban más országok belügyeibe, különösen pedig választásokba beavatkozni" – mondta Peszkov, akinek állítása szerint nyilvánvaló, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök ellen bizonyos országokban hisztérikus kampányt folytatnak.

Elemzők szerint a politikai pártok informatikai biztonsága a választások egyik leggyengébb pontja, ezért az informatikai rendszerek biztonságáért felelős francia hivatal, az ANSSI októberben valamennyi párt képviselőjét figyelmeztette a kibertámadások kockázataira.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére