Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

"Már alig várom, hogy a londoni polgármester felrobbantsa magát a Westminsterben"

888.hu

2016.05.16. 19:18

Beppe Grillo az olaszországi Öt Csillag Mozgalom (M5S) vezetõje komoly botrányt kavart, miután azon viccelõdött, hogy a London frissen megválasztott polgármestere egy öngyilkos robbantó.
RÓMA, 18:48

Beppe Grillo az olaszországi Öt Csillag Mozgalom (M5S) vezetője komoly botrányt kavart, miután azon viccelődött, hogy London frissen megválasztott polgármestere egy öngyilkos merénylő, aki csak az alkalomra vár.

Grillo politikai karrierje előtt humoristaként lett ismert.

Már alig várom, hogy London új, muszlim polgármestere felrobbantsa magát a Westminster apátságban"

– mondta szombat esti fellépésén.

A mondatra azonnal felfigyeltek a politikai ellenfelek. Az olasz demokrata párt római polgármesterjelöltje xenofóbnak – idegengyűlölőnek – nevezte Grillot, és szerinte "nem volt vicces" amit a politikus-komikus mondott.

Azt is a szemére vetették, hogy az ehhez hasonló megjegyzésekkel csupán el akarja terelni a figyelmet a mozgalma körüli korrupciós botrányokról.

A mozgalom 2009-ben robbant be az olasz politikai életbe és a 2013-as választáson a legtöbb szavazatot begyűjtő párt lett: 25,5 százalékot kapott. A 2014-es EU-s választáson a második legtöbb szavazatot kapta. Azóta nem megy olyan jól a szekér: a korrupciós vádak mellett számos képviselő és szenátor hagyta ott a párt parlamenti frakcióját a pártvezérrel való konfliktusok miatt, de még mindig a második legnépszerűbb pártnak számít országosan. A mozgalmat általában populista, anti-establishment – jobb híján intézményellenes – pártként szokták definiálni a szakértők.

Parma és Livorno polgármesterét is az M5S adja, akik ellen jelenleg korrupció vádjával nyomoznak a hatóságok. A polgármesterek kiállnak ártatlanságuk mellett.

(TheLocal)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére