Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Már párttársai is bírálják Asselbornt

Bokor Gábor

2016.09.16. 11:38

Xavier Bettel luxemburgi miniszterelnök szerint a Magyarországot nagy elõszeretettel bíráló Jean Asselborn véleménye nem azonos a luxemburgi kormányéval.
POZSONY, 11:38

Xavier Bettel luxemburgi miniszterelnök szerint a Magyarországot nagy előszeretettel bíráló Jean Asselborn véleménye nem azonos a luxemburgi kormányéval. 

Huszonhét európai uniós tagország állam-, illetve kormányfőinek találkozója előtt Bettel elmondta, hogy a miniszter, aki egyebek között Magyarország unióból való kizárásáról tett említést, nem a kormány álláspontját fogalmazta meg.

Véleményem szerint Asselborn általánosságban az európai értékekről beszélt. Hangoztatta, hogy az Európai Unió egy nagy család, amelyen belül azonban vannak problémák, és ezeket a problémákat meg is kell vitatni"

– fogalmazott a luxemburgi miniszterelnök. 

Jean Asselborn egy kedden közölt interjúban azt mondta, hogy elfogadhatatlan az uniós alapértékek súlyos sérelme, ezért ideiglenesen vagy véglegesen ki kell zárni az EU-ból az olyan tagokat, mint Magyarország.

A kijelentései után az adóparadicsom külügyminiszterét többen keményen bírálták.  

Bettel pénteken kijelentette, hogy később maga Asselborn is túlzónak minősítette bírálatát.

A luxemburgi miniszterelnök arról is beszámolt, hogy az unióban a válság jelei mutatkoznak, és lépéseket kell tenni az együttműködés javításának érdekében.

(MTI) 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére