Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Márki-Zay szerint árulás, ha Magyarország nem enged át fegyvereket Ukrajnába

888.hu

2022.03.02. 12:00

Márki-Zay Péter továbbra is amellett áll, hogy Magyarországnak bele kell sodródnia egy háborúba, fegyvereket küldene az ukránoknak.

 

Az Origo beszámolója szerint Márki-Zay Péter, Gyurcsány jelöltje megismételte kedden korábbi állításait az ATV Egyenes beszéd című műsorában, hogy fegyvereket kell Ukrajnába szállítani. Sőt, egyenesen hazaárulásról beszélt, ha nem engedjük át a fegyverszállítmányokat.

Műsorvezető: De jó döntés az, hogy nem engedi Magyarországon át ezeket a fegyvereket? Ugye nem léphetik át a magyar határt.

Márki-Zay Péter: Az is egy árulás, azért azt szögezzük le, hogy amikor Szerbiába kellett orosz fegyvereket átengedni, akkor Orbán átengedte őket. (Erre semmilyen bizonyítékot nem mutatott be a baloldali jelölt, a szerk.) Most pedig azzal a hazugsággal jön, hogy az Európai Unió fegyvereit majd a magyarok ellen használják.

 

Márki-Zay felelőtlenül nyilatkozgat

Márki-Zay Péter és több más baloldali politikus is követelte, hazánk szállítson fegyvereket Ukrajnának, illetve felvetették azt is, hogy magyar katonákat küldjön a kormány a háborús övezetbe. Gulyás Márton baloldali aktivistának adott interjújában a baloldali jelölt arról beszélt, hogy mindent, amit a NATO szövetségi rendszere megenged, „azt nagyon szívesen segítenénk”. Majd arra a kérdésre, hogy akár magyar katonákat is küldene, azt mondta: „hát, hogy ha a NATO úgy dönt, akkor katonait is”.

 

Márki-Zay kijelentése azért is megdöbbentő, mert egyetlen NATO-ország sem küld katonákat Ukrajnába, még az Egyesült Államok sem, hiszen az ukránok nem tagjai a szövetségnek. Egy ilyen lépés komoly veszélybe sodorhatná Magyarországot.

Az ATV Egyenes Beszéd című műsorában múlt hét kedden este is azt mondta, hogy ha a NATO úgy dönt, hogy akár fegyverekkel is támogatja Ukrajnát, akkor természetesen ezt mi is támogatni fogjuk. Márki-Zay Péter a múlt héten egy német lapnak is megismételte, hogy fegyvereket küldene Ukrajnába.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére