Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Mától Las Vegasban is legális a kannabiszvásárlás

Sümeghi Lóránt

2017.07.02. 08:28

Oregon, Washington, Colorado és Alaszka után Nevada az ötödik amerikai állam, ahol legálisan lehet marihuánát vásárolni.
CARSON CITY, 8:28

Oregon, Washington, Colorado és Alaszka után Nevada az ötödik amerikai állam, ahol legálisan lehet marihuánát vásárolni. 

Fogyasztása több másik államban is engedélyezett az Egyesült Államokban, de a kannabisz szövetségi szinten továbbra is tiltott kábítószernek számít. Az AFP francia hírügynökség jelentése szerint a kannabiszautomaták előtt hosszú sorokban várakoztak a leendő vásárlók éjfél, a törvény hatálybalépése előtt.

A kannabisz legalizálása várhatóan a Nevadában található Las Vegas idegenforgalmára is hatással lesz.

Lefogadom, hogy az állam ezen a hétvégén minimum egymillió dollár adóbevételhez jut"

– írta az egyik közösségi oldalon Tick Segerblom helyi szenátor, a marihuána és a könnyű drogok legalizálásának egyik hírhedt szószólója.

Az új szabályozás értelmében a 21 évnél idősebb felnőttek naponta maximum 28 gramm kannabiszt vásárolhatnak Nevadában. A helyi rendőrség listát állított össze az állampolgároknak arról, hogy mi az, ami továbbra is tilos; 21 évnél fiatalabbaknak kannabiszt eladni, az utcán marihuánát szívni és kannabisz hatása alatt vezetni továbbra sem megengedett.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére