Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Mecsetnél robbantottak Drezdában

Sümeghi Lóránt

2016.09.27. 12:58

Robbantásos merényletet követtek el hétfõ este egy mecsetnél és egy kongresszusi központnál a németországi Drezdában, nem sebesült meg senki.
DREZDA, 12:58

Robbantásos merényletet követtek el hétfő este egy mecsetnél és egy kongresszusi központnál a németországi Drezdában, nem sebesült meg senki.

Az első – házilagos gyártású – robbanószerkezet röviddel 22 óra előtt lépett működésbe a Török Iszlamista Vallási Intézmények Uniója (DITIB) által működtetett egyik városi mecsetnél, a második pedig fél óra múlva a nagyjából másfél kilométerre fekvő nemzetközi kongresszusi központnál (Internationales Congress Center Dresden) robbant fel. 

A mecsetben csak egy imám tartózkodott feleségével és két fiával, nem esett bajuk. A robbanás benyomta a mecset ajtaját és összekormozta a falat. A kongresszusi központnál is csak anyagi kár keletkezett, egy terasz üvegfala szilánkokra törött.

Annak ellenére, hogy nem jelentkezett senki a támadások elkövetőjeként, a Szászország tartományi főváros rendőrsége szerint iszlamofób motiváció állhatott a háttérben. 

A kezeletlen németországi migránsválság következtében nemcsak a bevándorlásellenes pártok erősödtek meg, hanem a lakosság egyes szegmenseiben is egyre inkább tetten érhető a muszlim bevándorlók okozta társadalmi feszültség.

A hatóságok közlése szerint a merényletek összefüggésben lehetnek a közelgő nemzeti ünneppel, a német egység napjával, amelyet október 3-án tartanak. 

A drezdai rendőrség a közlemény szerint a robbantások miatt "válságüzemmódba" kapcsolva folytatja a felkészülést az ünnepre, megerősítik mindkét helyi mecset védelmét is. A német újraegyesítés ünnepének az idén éppen Drezda ad otthont, a városban rendezik meg a központi, állami megemlékezéseket, egy háromnapos fesztivál keretében.

(Express, MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére