Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Megállapodott a szíriai ellenzék

Bertha László

2015.12.13. 11:54

Árulásnak tartja a szíriai ellenzéki csoportok rezsimhez való közeledését a szélsõséges al-Nuszra Front.
SZÍRIA, 11:54

Árulásnak tartja a szíriai ellenzéki csoportok rezsimhez való közeledését a szélsőséges al-Nuszra Front.

Az ellenzéki csoportok még csütörtökön fogadtak el egy keretmegállapodást, amely az Asszád-rezsimmel való béketárgyalásokat készítené elő. Az al-Kaida szíriai szárnyaként emlegetett al-Nuszra vezetője az Orient News nevű arab csatornának a következőt nyilatkozta:

ez egy összeesküvés, nem konferencia. Elárulták azokat, akik vérüket adták Szíriáért.”

Az ellenzéki csoportok között egyelőre csak arról született megállapodás, hogy miképp zajlana a béketárgyalás. Asszáddal kapcsolatban mindegyik csoport egyetértett abban, hogy az átmenet során az elnöknek távoznia kell a hatalomból.

 Az egyezségből kimaradt az al-Nuszra Fronttal kapcsolatban álló – szintén iszlamista – Ahrar as-Sam is, ami úgy ítélte meg, hogy a tárgyalásokon túl nagy szerephez jutottak az Asszádhoz közel álló csoportok. A konferenciára az Iszlám Államon és az al-Nuszrán kívül az észak-szíriai kurd milíciák sem kaptak meghívót.

A tárgyalásokat az Asszád oldalán álló Irán és Oroszország is bírálta, mert szerintük a konferencián nem képviselte magát az összes ellenzéki erő, de a jelenlévők mégis jogot formáltak arra, hogy a szíriai ellenzék egészét képviseljék.

Az amerikai külügyminiszter, John Kerry szerint vannak még „kibogozásra váró csomók” a megállapodásban, de ezt nem részletezte.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére