Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Megindultak Európa felé az Iszlám Állam menekülõ katonái

Vincze Viktor Attila

2018.04.27. 13:39

Azzal arányosan, ahogy visszaszorulnak az iszlám szélsõséges katonai csoportok Szíriában, úgy kezd ismét nõni a Törökországon át Európa felé tartó dzsihadisták száma.
ISZTANBUL, 13:39

Azzal arányosan, ahogy visszaszorulnak az iszlám szélsőséges katonai csoportok Szíriában, úgy kezd ismét nőni a Törökországon át Európa felé tartó dzsihadisták száma. Ennek bizonyítékaként a török hatóságok Törökországban fogták el az Iszlám Állam vezetőjének, Abu Bakr al-Bagdadinak az egyik legközelebbi bizalmasát, aki épp Európába tartott "menekültként".

A török hatóságok pénteken elfogták az Iszlám Állam dzsihadista terrorszervezet négy magas rangú parancsnokát a nyugat-törökországi Izmirben – jelentette az Anadolu török állami hírügynökség.

A szélsőségesek a kelet-szíriai Deir-ez-Zór város és környékének irányításáért voltak felelősek, egyikük az Iszlám Állam ottani főparancsnoka volt és azután indult el Európa felé, hogy a szír kormányerők visszafoglalták a területet az iszlamistáktól. 

A legmagasabb rangú dzsihadista – aki az egyik legközelebbi bizalmasa volt az Iszlám Állam vezetőjének, Abu Bakr al-Bagdadinak – Görögországba tartó menekültek közé vegyülve próbálta meg elhagyni Törökországot, de a rendőrség elfogta.

A férfi a jelentés szerint csak 2017. december 14-én mintegy 700 civilt gyilkoltatott le egy szíriai településen, de emellett számos egyéb emberiség elleni bűntettért felelős még.

A másik három vezető a török haderő szíriai offenzívái elől szökött át Törökországba – közölte a hírügynökség, de nem részletezte a kilétüket.

A szíriai háborús bűnöket elkövetők törökországi felbukkanása nem meglepő, mivel Törökország külügyminisztériumának szerdai bejelentése szerint újabb nagy létszámú menekülthullám érte el az országot. Az elmúlt három hónapban ismét több tízezer migráns érkezett Törökországba azzal a céllal, hogy tovább induljon Európa felé. 

Az átutazó migránsok száma pedig további tízezrekkel nőhet még Szíria irányából is, ahol az iszlamista terrorista erők kezén már csak egyetlen jelentősebb terület maradt, Idlib tartományban. Ha megindul Idlib körzetének visszafoglalása, akkor dzsihadisták és családtagok ezrei számára nem marad majd más lehetőség, mint hogy elinduljanak Európa felé.

Bekir Bozdag török kormányszóvivő a közelmúltban arról számolt be, hogy a török hatóságok 2011 és 2018 között 4043 dzsihadistát tartóztattak le, akik közül 1858-an nem török állampolgárok voltak. A valóságban azonban sajnos ennél sokkal több dzsihadista haladt át Törökországon, amikor útban volt Európa felé. Az utóbbi egy évben már szinte kizárólag olyan iszlám szélsőségesek indultak Szíria felől Európába, akik azért menekülnek, mert nagyon súlyos bűncselekményeket követtek el a háború sújtotta országban. 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére