Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Megkezdõdtek Japánban az elõrehozott választások

888.hu

2017.10.22. 08:58

Japánban megkezdõdött vasárnap az elõrehozott parlamenti választás, amely a felmérések szerint Abe Sindzó jelenlegi kormányfõ pártjának és szövetségeseinek fölényes gyõzelmét fogja hozni.
TOKIÓ, 8:58

Japánban megkezdődött vasárnap az előrehozott parlamenti választás, amely a felmérések szerint Abe Sindzó jelenlegi kormányfő pártjának és szövetségeseinek fölényes győzelmét fogja hozni.

Októberben készített felmérések szerint a konzervatív kormányfő pártja, a Liberális Demokrata Párt a 465 fős alsóházban nagyjából 280 képviselői helyet szerezhet, de a szövetségesével, a Komeito párttal együtt akár szűk kétharmados többségre is szert tehet a parlamentben.

Az alig 12 napos választási kampány után vasárnap reggel 7-kor megnyitották a szavazóköröket, ahol a 100 millió jogosult este 8-ig adhatja le a voksát. A részvételi arányt befolyásolhatja az ítéletidő:

Tokióban és az ország nagy részén szakadatlanul zuhog az eső, és 4-es erősségű tájfun közeledik a fő szigethez, Honsúhoz.

Az elemzők szerint az alacsony részvételi arány a konzervatív nacionalista kormányfőnek kedvez, akinek a szavazói elszántabbak, mint a megosztott és meggyengült ellenzéki pártoké. Abe ebben a megosztottságban bízva oszlatta fel szeptemberben az alsóházat. A kampányában az Észak-Koreával szembeni keménységét és a gazdaság fellendülését célzó politikáját helyezte előtérbe.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére