Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Meglepetést okozhat az osztrák választás

Tóth Dalma

2017.10.14. 17:58

Mindenki a Sebastian Kurz vezette Osztrák Néppárt (ÖVP) gyõzelmét jósolja, de egy friss felmérés szerint a Heinz-Christian Strache vezette Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) is esélyes a gyõzelemre. Az ÖVP és az FPÖ fej-fej mellett halad, még nem lehet tudni, ki lesz a befutó.
BÉCS, 17:58

Mindenki a Sebastian Kurz vezette Osztrák Néppárt (ÖVP) győzelmét jósolja, de egy friss felmérés szerint a Heinz-Christian Strache vezette Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) is esélyes a győzelemre. Az ÖVP és az FPÖ fej-fej mellett halad, még nem lehet tudni, ki lesz a befutó.

Meinungsraum.at által készített közvélemény-kutatás szerint az osztrák szavazók 80 százaléka részt fog venni a vasárnap megrendezésre kerülő választásokon. Ez azt jelenti, hogy vasárnap valószínűleg többen fognak elmenni voksolni, mint a 2013-as választások alkalmával. Viszont a szavazók 18 százaléka még nem tudja, hogy kire fog szavazni. 

A felmérés alapján a választáson az FPÖ a szavazatok 25-32 százalékát zsebelheti be, ameddig a Kurz-féle ÖVP 23-30 százalékon áll. A hibahatár miatt még egyáltalán nem lehet tudni, hogy ki lesz a befutó vasárnap. Viszont úgy tűnik, hogy a jelenlegi kancellárt adó szociáldemokraták csak a szavazatok 17-23 százalékára számíthatnak, ami azt jelenti, hogy ha ez így marad, akkor csak harmadik erőként kerülnek be a parlamentbe. A liberálisok 5-9 százalék között mozognak. A zöldek a voksok 3-6 százalékára számíthatnak, a zöldekből kiváló Peter Pilz által alapított párt pedig 4-8 százalékon áll. Más pártokra a választók 5-9 százaléka szavazna. 

Azt azonban meg kell jegyezni, hogy a legtöbb közvélemény-kutatás szerint jelenleg az ÖVP bír a legnagyobb támogatottsággal.

A felmérés alapján, ha az osztrákok közvetlenül választhatnának kancellárt, akkor Sebastian Kurz lenne Ausztria következő kancellárja.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére