Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Megnéztük, mégis kik rasszistázzák most Trumpot

Forisek Ádám

2019.07.17. 20:15

Spoiler: előbb a saját portájukon kellene sepregetni, mielőtt a már eddig is agyonhasznált rasszizmuskártyát húzzák elő.

Napok óta foglalkoztatja a nemzetközi sajtót az, ahogy Trump helyretette a csak „brigádként” ismert négy demokrata képviselőnőt, Alexandria Ocasio-Cortezt, Ilhan Omart, Rashida Tlaibot és Ayanna Pressleyt. A demokraták szerint Trump Twitter-bejegyzése (amelyben azt tanácsolta az egyébként meg nem nevezett képviselőknek, hogy ha nem érzik magukat jól az Egyesült Államokban, haza is mehetnek abba az országba, ahonnan jöttek) rasszistának minősül, erről a (demokrata többség) képviselőház is elfogadott egy határozatot.

Úgy döntöttünk, kicsit a színfalak mögé nézünk, hogy meglássuk, mégis kik rasszistázzák Trump elnököt.

Kezdjük Alexandra Ocasio-Cortezzel.

Fotó: AFP

A Puerto Ricó-i felmenőkkel rendelkező képviselő egyszer saját demokrata képviselőtársát támadta meg 2018-ban azzal, hogy fehér, és mint ilyen, nem képviseli hitelesen az egyébként igen sokszínű körzetét. Ocasio-Cortez aztán újabb páratlan elszólást villantott, mikor az Egyesült Államok és Mexikó határán épült, migránsokat befogadó központokat koncentrációs táborokhoz hasonlította. Mondani sem kell, hogy rengeteg amerikai és nemzetközi zsidó szervezet háborodott fel a kijelentésen, az egyik ilyen szervezet még el is hívta őt Auschwitzba, hogy lásson konkrét koncentrációs táborokat, de ő ezt elutasította, és mai napig nem kért bocsánatot kijelentéséért.

Aztán nézzük a szomáliai származású Ilhan Omart.

Fotó: AFP

A muszlim képviselőnő korábban egy tweetjében azt írta, „az amerikai törvényhozók azért támogatják Izraelt, mert adományokat kapnak az Egyesült Államok legbefolyásosabb Izrael-barát lobbijától, az AIPAC-től”, de írt ennél cifrábbat is. Ilhan Omar szerint

a zsidó állam hipnotizálta a világot, ezért Allahnak kellene felébreszteni az embereket, hogy lássák Izrael ördögi cselekedeteit.

Omar kijelentései botrányosak voltak, olyannyira, hogy Ocasio-Cortezen kívül alig tartotta valaki vállalhatónak a muszlim képviselőnőt a Demokrata Pártból. Végül Omar megnyilvánulásai miatt a pártnak egy közleményt kellett kiadnia, amelyben elítélik az antiszemitizmust. Omart azonban egyszer sem említik a közleményben, és a képviselőnő láthatóan nem tanult semmit az esetből. Hasonlóan Ocasio-Cortezhez, ő is koncentrációs táborokhoz hasonlította a mexikói határon épült migránstáborokat.

És Rashida Tlaib?

Fotó: AFP

Nos, neki is van mit söprögetnie a saját háza táján. Korábban egy podcastban azt nyilatkozta, hogy „nyugtató érzés fogja el, ha a holokausztra gondol”, majd ezt azzal koronázta meg, hogy azt mondta: a palesztinok biztosítottak menedéket a zsidóknak a holokauszt után. Több, egyéb antiszemita megnyilvánulásai is voltak Rashida Tlaibnak, többek között azt mondta, hogy Izraelnek nincs joga létezni, és le kellene építeni az egész államot.

Végezetül pedig az afroamerikai Ayanna Pressley.

Fotó: AFP

Pressley nem sokkal Trump Twitter-bejegyzése után azt mondta, „nincsen többé szükségünk fekete arcokra, ha nem akarnak a feketék hangjai lenni”, azt állítva ezzel, hogy a feketék kizárólag baloldaliak lehetnek, és a demokraták szavazói. Képviselőházi weboldalán (tehát nem egy magánoldalon) az alábbi szösszenet olvasható, amely egyértelműen arra utal, hogy körzetét a saját felfogása szerint nem képviselhetné fehér ember:

Masschusetts hetedik körzete a legszínesebb és legegyenlőtlenebb része az államnak. Ezért olyan képviselő kell, aki tükrözi a lakosságot.

 

És hogy mindezek tekintetében ki is az igazi rasszista? Nos, a válasz elég egyértelmű.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére