Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Megnyerte a főbb parlamenti tisztségeket a svéd jobboldal

888.hu

2022.10.03. 14:40

Nem örül a baloldal.

 

A Svéd Demokraták (SD) a munkaerő-piaci, az üzleti, az igazságügyi és a külügyi bizottságban is megszerezték az elnöki posztot, emellett a polgári, a közlekedési, a védelmi és az adóügyi bizottságban is alelnökséget kaptak.

A svéd baloldalon azonban sokan nemtetszésüket fejezték ki amiatt, hogy a populista párt több fontos pozíciót is kapott – írja az Expressen című lap.

 

Egy olyan szélsőjobboldali pártnak, amely nem tudott választani Putyin és Biden között, kell vezetnie a külügyi és a védelmi bizottságot. Ez nem rossz döntés.”

– jegyezte meg szarkasztikusan Märta Stenevi, a Zöldek szóvivője.

 

 

Per Boland, egy másik zöldpárti képviselő egyetértett a szóvivővel.

A Svéd Demokraták a második helyen végeztek a szeptember 11-i országos választásokon, s így várhatóan a jobbközép mérsékeltek vezetője, Ulf Kristersson lesz Svédország következő miniszterelnöke.

Nem világos azonban, hogy a svéd demokraták, akik a választások előtt laza szövetségben álltak a mérsékeltekkel, a liberálisokkal és a kereszténydemokratákkal, hivatalosan is részei lesznek-e az új koalíciós kormánynak, és kapnak-e posztokat a minisztériumokban.

Néhány nappal a választások után a Svéd Demokraták vezetőjét, Jimmie Åkessont a mérsékeltek stockholmi irodájában látták, ami megerősítette azt a feltételezést, hogy a populista párt közvetlenül is részt vehet a koalícióban.

Magdalena Andersson leköszönő svéd miniszterelnök, a baloldali szociáldemokraták vezetője lemondó beszédében a mérsékeltekkel való lehetséges együttműködésről beszélt a Svéd Demokraták hatalomtól való távoltartása érdekében.

 

Tájékoztattam a házelnököt, hogy ha a Mérsékeltek meggondolnák magukat, és velem akarnak együttműködni a Svéd Demokraták helyett, az ajtóm nyitva áll Ulf Kristersson előtt.”

– mondta Andersson.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére