Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Mégsem Martin Schulz lesz Merkel kihívója

Kékes Viki

2016.12.30. 12:28

Sigmar Gabriel lesz a német szociáldemokraták jelöltje.
BERLIN, 12:28

Martin Schulz idén novemberben jelentette be, hogy nem indul újra az európai parlament elnöki posztjáért. Sokáig úgy tűnt, hogy a német szocdemek őt indítják Angela Merkellel szemben a jövőre esedékes választásokon.

A Spiegel úgy tudja, hogy Martin Schulz már karácsony előtt közölte az illetékesekkel, hogy nem indul a jövő szeptemberi választásokon a kancellári székért. Döntésével sok német szociáldemokrata reményeit törte össze, akik szívesebben látták volna őt Merkel kihívójaként, mint a politikai irányváltásai miatt "Mr. Cikkcakknak" is csúfolt Sigmar Gabrielt, az SPD jelenlegi elnökét.

A Forsa közvélemény-kutató december 28-i felmérése szerint a Merkel vezette konzervatív pártszövetség népszerűsége 38 százalékon áll, mögöttük második helyen a szociáldemokraták vannak 20 százalékos támogatottsággal. A bevándorlásellenes AfD népszerűsége emelkedik, a párt egyre több szavazót szív el a nagyobbaktól, jelenleg 12 százalékon áll.

December elején a szociáldemokraták, a Zöldek és a Baloldal képviselői egy esetleges koalíciós kormány létrehozásáról egyeztettek, amely leválthatná Merkelt.

A köztük lévő különbségek - különösen a külpolitika terén - eddig megakadályozták őket abban, hogy kormányt alakítsanak, pedig már most több képviselőjük ül a német parlamentben, mint a Merkel-féle blokknak.

(Reuters)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére