Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Megszûnhet a legnagyobb demokrata lobbicég az oroszbotrány következtében

Forisek Ádám

2017.11.13. 09:58

Tony Podesta lobbicégét a tavalyi amerikai elnökválasztási kampányba történt "feltételezett" orosz beavatkozással kapcsolatosan vizsgálja az ügyészség.
WASHINGTON, 9:58

Tony Podesta lobbicégét a tavalyi amerikai elnökválasztási kampányba történt "feltételezett" orosz beavatkozással kapcsolatosan vizsgálja az ügyészség.

A lobbicég élén az a Tony Podesta állt, aki Clinton kampányfőnökének, John Podestának a testvére. A Trump-kampány orosz kapcsolatait vizsgáló különleges ügyész, Robert Mueller célkeresztjébe most a Podesta-csoport lobbitevékenysége került, a vizsgálatba már gyakorlatilag bele is bukott Tony Podesta, aki október végén jelentette be, hogy lemond a nevét viselő vállalat vezetéséről.

Sajtóértesülések szerint egy csütörtöki meetingen azonban az új vezérigazgató, Kimberley Fritts a vállalat megszűnéséről beszélt: dolgozóit arra kérte, hogy csomagoljanak, mert a vállalat valószínűleg nem fogja túlélni ezt az évet, és november 15-étől nem kapnak fizetést az alkalmazottak.

Ezek után Fritts is elhagyta a süllyedő hajót, pénteken lemondott posztjáról.

A Podesta Group idén áprilisban és májusban bejelentette az igazságügyi minisztériumnak, hogy 2012-ben ugyanannak az oroszbarát ukrajnai csoportnak dolgozott, amelyiknek Paul Manafort is. Paul Manafort ellen a tavalyi amerikai elnökválasztási folyamatba történt feltételezett orosz beavatkozást vizsgáló különleges ügyész, Robert Mueller javaslatára emelt vádat a nagy esküdtszék.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére