Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Menekülnek a svédek a Svédországból

888.hu

2016.01.09. 11:58

Különös mozgásra figyelt fel a svéd statisztikai hivatal.
STOCKHOLM, 10:23

Különös mozgásra figyelt fel a svéd statisztikai hivatal.

Miközben köztudottan rekordszámú migráns érkezett Svédországba 2015-ben, 160 éve nem látott tömeg hagyta el az országot egyetlen év alatt. A legutóbbi tömeges kivándorlás 1850 és 1930 között sújtotta Svédországot, akkor évente közel 50 000 ember hagyta el szülőföldjét a munkanélküliség és a gyenge terméshozamok miatt.

2015-ben azonban megdőlt a korábbi ötvenezres rekord: a statisztikai hivatal szerint 51 237 ember hagyta el Svédországot, igaz, ebben az összesítésben azok is szereplenek, akik svéd állampolgárként visszatértek korábbi szülőföldjükre, vagy más országokba. Maria Solevid politológus szerint

a kivándorlók aránya a svéd lakosság egészében nem olyan nagy, mint a 1800-as években. De az tény, hogy Svédország ma is egy kivándorló-ország."

A hivatalos statisztikák egy non-profit szervezet segítségével követik a közzétett adatokban, hogy melyek a legnépszerűbb célok a svédek körében, és a tavalyi adatokból meg is jelentettek egy listát a legnépszerűbb svéd áttelepülési célokról.

A lista elején az Egyesült Államok szerepel 150 000-nyi kitelepült svéddel. Nagyjából 90 000-en élnek az Egyesült Királyságban, és egy hasonló lélekszámú diaszpóra él a napfényes Spanyolországban. A szintén meleg éghajlatú Thaiföld, Francia-, és Olaszország is a legkedveltebb 10 áttelepülési desztináció között van a svédeknél.

A már idézett göteborgi politológus szerint valami elképesztően keveset tudnak a kitelepülők döntésének hátteréről, de az ő csapatának az a célja, hogy ezt kiderítse.

Annak ellenére azonban, hogy rekordot döntött a Svédországból irányuló kivándorlás, a tömeges bevándorlás miatt - csak 2015-ben 163 000 ember kért menedékjogot Svédországban - Svédország a történelme során még ebben az évben elérheti a tízmilliós lélekszámot.

(The Local)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

További jogi garanciák szükségesek a gyermekek védelmében

Család- és gyermekjogi, a társadalmi tanításokért felelősséget érző szervezetek szerint további jogi garanciák beépítése szükséges annak érdekében, hogy megvédhessék a gyermekeket az őket veszélyeztető jelenségektől.

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

Összekeverte a szezont a fazonnal hazánkkal kapcsolatban Linda Thomas-Greenfield, az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete. A múlt hét végén New Yorkban az antiszemitizmus elleni globális erőfeszítésekről tartottak ülést. Ezen szólalt fel az amerikai diplomata, és beszédében egy svédországi antiszemita incidenst egyszerűen Budapestre helyezett át, és hiába tiltakozott a magyar delegáció és a külképviselet, csak annyira tellett a házigazdáktól, hogy elismerték a hibát, de nem adtak ki semmiféle bocsánatkérő nyilatkozatot.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére