Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Menekülnek a svédek a Svédországból

888.hu

2016.01.09. 11:58

Különös mozgásra figyelt fel a svéd statisztikai hivatal.
STOCKHOLM, 10:23

Különös mozgásra figyelt fel a svéd statisztikai hivatal.

Miközben köztudottan rekordszámú migráns érkezett Svédországba 2015-ben, 160 éve nem látott tömeg hagyta el az országot egyetlen év alatt. A legutóbbi tömeges kivándorlás 1850 és 1930 között sújtotta Svédországot, akkor évente közel 50 000 ember hagyta el szülőföldjét a munkanélküliség és a gyenge terméshozamok miatt.

2015-ben azonban megdőlt a korábbi ötvenezres rekord: a statisztikai hivatal szerint 51 237 ember hagyta el Svédországot, igaz, ebben az összesítésben azok is szereplenek, akik svéd állampolgárként visszatértek korábbi szülőföldjükre, vagy más országokba. Maria Solevid politológus szerint

a kivándorlók aránya a svéd lakosság egészében nem olyan nagy, mint a 1800-as években. De az tény, hogy Svédország ma is egy kivándorló-ország."

A hivatalos statisztikák egy non-profit szervezet segítségével követik a közzétett adatokban, hogy melyek a legnépszerűbb célok a svédek körében, és a tavalyi adatokból meg is jelentettek egy listát a legnépszerűbb svéd áttelepülési célokról.

A lista elején az Egyesült Államok szerepel 150 000-nyi kitelepült svéddel. Nagyjából 90 000-en élnek az Egyesült Királyságban, és egy hasonló lélekszámú diaszpóra él a napfényes Spanyolországban. A szintén meleg éghajlatú Thaiföld, Francia-, és Olaszország is a legkedveltebb 10 áttelepülési desztináció között van a svédeknél.

A már idézett göteborgi politológus szerint valami elképesztően keveset tudnak a kitelepülők döntésének hátteréről, de az ő csapatának az a célja, hogy ezt kiderítse.

Annak ellenére azonban, hogy rekordot döntött a Svédországból irányuló kivándorlás, a tömeges bevándorlás miatt - csak 2015-ben 163 000 ember kért menedékjogot Svédországban - Svédország a történelme során még ebben az évben elérheti a tízmilliós lélekszámot.

(The Local)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére