Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Merkel Facebook-cenzúrája: 1350 eurós bírság egy 62 éves német nõnek egy viccért

Vincze Viktor Attila

2017.06.06. 14:58

Egy 62 éves német nõ számára több mint 1000 euróba és egy rendõrségi eljárásba került az, hogy a Facebookon egy migránsokkal kapcsolatos viccet osztott meg. Angela Merkel érti a viccet, de nem szereti.
BERLIN, 14:58

Egy 62 éves német nő számára több mint 1000 euróba és egy rendőrségi eljárásba került az, hogy a Facebookon egy migránsokkal kapcsolatos vicces képet osztott meg. Angela Merkel érti a viccet, de nem szereti.

A 62 éves berlini lakost, Jutta B. Lichtenberget a lakásában rohanta és tartóztatta le a német rendőrség, miután egy képet osztott meg a Facebookon azzal a szöveggel, hogy :

Mi az, ami használ a menekültek ellen?"

A kép megosztásáért – amely számos, a migránsokra nézve sértő kommentet is tartalmazott – az asszonyt 1 350 eurós pénzbüntetésre ítélte egy német bíróság a Berliner Morgenpost beszámolója szerint.

A letartóztatása és megbírságolása mellett a Facebook letiltotta Jutta asszony Facebook-profilját is.

A 62 éves német nő az ártatlansága mellett azzal érvelt a bíróságon, hogy egyszerűen csak tetszett neki a kép, és úgy osztotta meg azt a közösségi oldalon, hogy nem olvasta el a kép alatti kommenteket.

Szeretek vicces dolgokat továbbküldeni – mondta a bíróságon.

Az ügyészség és a bíróság azonban nem fogadta el a vádlott érvelését, mivel a kép megosztása a megítélésük szerint alkalmas volt a gyűlöletkeltésre és mások emberi méltósághoz való jogának megsértésére is.

A képet összesen 500 Facebook-felhasználó látta és osztotta meg. Volt olyan bejegyzés is a képhez és szöveghez (Mi az, ami használ a menekültek ellen?) fűzve, hogy:

Igen, géppuska és kézigránát."

Ugyanakkor a vitatott feliratú kép ellenzői pedig gyűlölködő reakciókkal árasztották el a 62 éves nő közösségi profilját.  

A baloldali szélsőséges Antifasiszta Akciócsoport , röviden Antifa, például egyenesen halálos fenyegetést küldött a Facebookon az asszonynak.

Arról nincs hír, hogy a halálos fenyegetést megfogalmazó Antifa ügyében indult-e vizsgálat, valamint történt-e vádemelés.

A facebookos képmegosztás miatt most elítélt 62 éves Jutta esete a hírek szerint csak egy abból a számos esetből, amely mind arról szól, hogy egyre több embert büntetnek Németországban több ezer eurós bírságra gyűlöletbeszéd elkövetésére hivatkozva.

Facebookos tartalommegosztás miatt ítéltek el nemrég egy 52 éves számítástechnikai szakembert is, aki arra panaszkodott, hogy a rendőrség futni hagyja a tolvaj migránsokat. De szintén ilyen ítélet sújtotta azt a házaspárt is, akik létre mertek hozni egy migránsellenes Facebook-csoportot a közösségi portálon.

Angela Merkel kormánya a gyűlöletbeszéd elleni harc jegyében nemrég óriási felháborodást kiváltva a hírhedt kommunista kelet-német állami titkosrendőrség, a Stasi egykori tagját nevezte ki a közösségi médiát ellenőrző szervezet élére. A Facebookot is figyelő Amadeu Antonio Alapítványt Anetta Kahane volt Stasi-ügynök vezeti.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére