Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Merkel megfenyegette a briteket

888.hu

2017.05.17. 21:58

Angela Merkel német kancellár elsõ ízben intézett komolyabb fenyegetést a britek felé: amennyiben a kilépés miatt korlátoznák az EU-s állampolgárok szabad mozgását, akkor súlyos következményekkel kell szembenézniük.
BERLIN, 21:58

Angela Merkel német kancellár első ízben intézett komolyabb fenyegetést a britek felé: amennyiben a kilépés miatt korlátoznák az EU-s állampolgárok szabad mozgását, akkor súlyos következményekkel kell szembenézniük.

A kancellár egy kissé homályos, de kifejezetten a briteket célzó fenyegetést eresztett meg szerdán, amikor arról kérdezték, hogy a Brexit hogyan fogja befolyásolni az EU-n belüli szabad mozgást – írja a Deutsche Welle.

Merkel a szakszervezeti vezetőkkel találkozva azt mondta, hogy

amennyiben a britek szerint a szabad mozgás elve többé nem érvényes, annak súlyos következményei lesznek Nagy-Britanniára nézve."

Merkel arról is elmélkedett, hogy amennyiben a britek megszabnák, hogy hány EU-s polgár érkezhet meg hozzájuk, mondjuk 100 000 vagy 200 000 évente, akkor

nekünk is el kellene gondolkodnunk, hogy milyen intézkedéseket foganatosítsunk az európai oldalról, hogy mindezt kompenzáljuk".

Azt azonban gyorsan hozzátette, hogy egy ilyen terv nem feltétlenül lenne "rosszindulatú", vagy büntető jellegű.

A szabad mozgás a hamarosan meginduló Brexit-tárgyalások egyik központi eleme lesz. Ez mindkét fél számára fontos: az EU-ban ez egy alapvető szabadságjog; Nagy-Britanniában pedig az ellenőrizetlen migráció volt az egyik nagyon fontos érv a kilépés mellett.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére