Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Mexikó kiadta az Egyesült Államoknak a "Köpcöst"

Kékes Viki

2017.01.20. 06:37

Joaquín Guzmánt többek között gyilkosság, kábítószerkereskedelem, bûnszervezetben való részvétel és pénzmosás miatt akarják felelõsségre vonni
MEXIKÓVÁROS, 06:37

Mexikó pár órával fellebbezései elutasítása után kiadta az Egyesült Államoknak a latin-amerikai ország egykori első számú drogbáróját, a "Köpcös" (El Chapo) néven elhíresült Joaquín Guzmánt — írja az MTI.

Guzmánt az amerikai határ mellett fekvő Ciudad Juárez börtönében adták át az amerikai hatóságoknak, innen repülőgéppel New Yorkba szállították. A "Köpcöst" többek között gyilkosság, kábítószer-kereskedelem, bűnszervezetben való részvétel és pénzmosás miatt akarják felelősségre vonni az Egyesült Államokban.

A drogbárót szállító repülőgép helyi idő szerint csütörtök éjszaka érkezett meg New York egyik külvárosi repülőterére, ahonnan a gengsztert egy szövetségi börtönbe vitték. Várhatóan már pénteken meg kell jelennie egy szövetségi bíró előtt Brooklynban.

Az egykoron a rettegett Sinaloa-kartellt vezető Joaquín Guzmán kétszer is megszökött Mexikó legszigorúbban őrzött börtönéből. Egy évvel ezelőtt sikerült ismét kézre keríteni. Hatalma csúcsán Mexikó első számú drogbárója volt, az irányítása alatt álló Sinaloa-kartell több milliárd dolláros forgalmat bonyolított. Arra is volt példa, hogy "Köpcös" a Forbes magazin által a világ leggazdagabb embereit összesítő listára is felkerült.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére