Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Biden is bekapcsolódik az EU-csúcs ülésébe

888.hu, MTI

2021.03.24. 06:30

A csütörtökön kezdődő uniós csúcstalálkozó első munkanapjának estéjén Joe Biden amerikai elnök videókapcsolaton keresztül bekapcsolódik az EU-tagországok vezetőinek tanácskozásába – tájékoztatott Charles Michel, az Európai Tanács elnöke kedden a tagállami vezetőknek küldött levelében.

 

Michel a kétnaposra tervezett csúcs meghívólevelében kiemelte, az uniónak és tagállamainak lehetősége nyílik arra, hogy az amerikai elnökkel véleményt cseréljenek a felek jövőbeni együttműködéséről.

Elmondta, a csúcson megvitatják a koronavírus okozta európai és globális járványhelyzetet, áttekintik az Európai Unió nemzetközi kapcsolatainak helyzetét, valamint az unió gazdasági és digitális menetrendjét.

A koronavírus-járvány visszaszorítása tekintetében kiemelt prioritásunk az oltási kampányok felgyorsítása az Európai Unióban”

– fogalmazott.

Hozzátette: ennek érdekében meg kell erősíteni az oltóanyaggyártási kapacitásokat, gyorsítani kell a szállítást, és biztosítani kell az oltóanyag-ellátás átláthatóságát és kiszámíthatóságát. A vezetők a megbeszélésen kitérnek az oltási igazolványok bevezetésének kérdésére is – közölte.

Michel kiemelte: a nemzetközi kapcsolatok tekintetében az EU prioritása érdekeinek védelme, illetve aktív hozzájárulása a globális jövő alakításához.

Hozzátette, az Európai Unió egysége az előfeltétele befolyása érvényesítésének. A Földközi-tenger keleti medencéjében Törökország és Görögország, valamint Törökország és Ciprus között kialakult feszültséggel kapcsolatban az Európai Tanács elnöke közölte, hogy a júniusi csúcstalálkozón elfogadott zárónyilatkozatban rögzítettek szerint az uniónak fokozatosan, feltételesen és visszafordítható módon kell fellépnie, illetve javítania Törökországgal ápolt kapcsolatait.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére