Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Migránsbűnözésről szóló statisztikákat hamisított meg a holland migrációs miniszter

Sümeghi Lóránt

2019.05.22. 16:45

Lemondásra kényszerült Mark Harbers migrációért felelős miniszter, miután egy szemtelenül kozmetikázott jelentést mutatott be a parlamentnek.

Elfogadta Mark Rutte holland miniszterelnök Mark Harbers lemondását az ügyben, hogy egy, a parlamentnek szánt hivatalos jelentésben meghamisította a „menekültek” által elkövetett bűncselekményekről szóló adatokat. A migrációért felelős miniszter ugyanis csak a migránsok által elkövetett, kisebb vétségeknek számító eseteknél – például a bolti lopásnál – vette a fáradtságot arra, hogy annak kategóriáját külön rögzítse, a súlyos bűncselekményeknél – mint a nemi erőszak vagy az emberölés – már nem.

Fotó: AFP

Ennek eredményeképpen a valóságnál sokkalta pozitívabb és kevésbé részletesebb jelentés kerülhetett a holland parlament elé.

A minisztert a holland De Telegraaf című napilap buktatta le, cikkükben Harbers eljárása mögött szándékosságot véltek felfedezni. A holland kormányfő bár elfogadta Harbers lemondását – aki tagadta, hogy szándékosan manipulálta volna az adatokat –, kifejtette, nagyon sajnálja, hogy „a kabinetnek el kell búcsúznia egy ennyire tehetséges és elkötelezett liberális munkatárstól”.

Elemzők szerint ennél rosszabb időben nem törhetett volna ki a botrány, hiszen Nagy-Britanniával egyetemben Hollandiában is már csütörtökön megtartják az európai parlamenti választásokat, ahol nagy valószínűséggel a Thierry Baudet – a vele készült interjúnkat ITT olvashatjátok – által alapított, bevándorlásellenes Fórum a Demokráciáért (FvD) párt tarolhat.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére