Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Migránscsempész-hálózatot számolt fel az Europol

Forisek Ádám

2017.05.17. 20:28

Sikeresen felszámolt egy bûnszervezetet az Europol, amely migránsokat csempészett Európába, és hamis papírokkal látta el õket - áll a nemzetközi szervezet honlapján.
MADRID, 20:28

Sikeresen felszámolt egy bűnszervezetet az Europol, amely migránsokat csempészett Európába, és hamis papírokkal látta el őket – áll a nemzetközi szervezet honlapján.

A szervezet szír, afgán és iraki migránsokat juttatott a schengeni övezeten belülre hamis papírokkal. A migránsoknak esetenként 2-3000 eurót (600.000-900.000 forint) kellett fizetnie külön-külön, minden egyes dokumentumért.

A hatóságok álláspontja szerint tíz éve folytathatták illegális tevékenységüket a csempészek.

A nyomozás 2015-ben indult, ekkor tartóztattak le ugyanis spanyol nyomozók egy személyt, akinél hamis dokumentumokat találtak. A vizsgálatok során derült fény arra, hogy egy bűnszervezet tagja lehet a gyanúsított.

Ezután indult meg a hajtóvadászat a szervezet szír származású vezetője ellen. Õ felügyelte a migránsok útvonalát, a belépésüktől kezdve egészen a végcélig, ami főleg Észak-Európa volt. A vezető Spanyolország és Belgium között váltogatta lakhelyét, hogy így kerülje el a rendőrség figyelmét. Testvére Görögországban ténykedett, ő a hamis papírok előállításáért felelt.

A hálózat nyolc tagját tartóztatták le: hetet Spanyolországban – ide értve a vezetőt is –, egyet pedig Görögországban. A rendőrségi razziák során lefoglaltak számtalan dokumentumot, pénzátutalási igazolást, adathordozót, mobiltelefont, és 100 000 euró készpénzt. 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére