Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Migránshorda rohamozta meg a spanyol kerítést, határőrök is megsérültek

Sümeghi Lóránt

2019.07.20. 10:37

Brutális rohamot kellett visszaverniük határőröknek a Melillát és Marokkót elválasztó kerítésnél, miután egy kétszáz főből álló migránshorda be akart lépni Spanyolország területére.

Legalább hat spanyol határőr sérült meg abban az összecsapásban, amely azután bontakozott ki, hogy marokkói migránsok megrohamozták a melillai kerítést.

Az afrikai migránsok Mekkája: Ceuta és Melilla

Van két terület, mely hivatalosan Spanyolországhoz tartozik, azonban nagyon rossz lehet ott spanyolnak lenni. Ceuta és Melilla az elmúlt években rendszeresen azzal került a címlapokra, hogy az Afrikából érkezõ illegális bevándorlók hogyan és milyen durva módszerekkel próbálnak bejutni a földrajzilag még Afrikában lévõ területre, mely jogilag már Európához és az Európai Unióhoz tartozik.

A több száz fős hordából 50 illegális migráns át is jutott a kerítésen, így ők már bekerültek az európai menedékkérőket elbíráló rendszerbe, kis szerencsével akár kiharcolhatják a maradásukat is. A beszámolók szerint a hat sérült őrön kívül egy, a kerítést ostromló migráns is megsérült, a lábát törte.

Mint ismert, Marokkóban két spanyol enklávé van: Ceuta és Melilla. Az előbbiben 8,7, Melillában 12 kilométer hosszan védik kerítések a marokkói-spanyol határt. A 6 méter magas dupla kerítéssor, az őrtornyok, a sok kamera, mozgás- és zajérzékelő ellenére minden évben sokan próbálnak meg átkelni a védelmi vonalon, jó néhányan át is jutnak azon, ám a kerítések pengéi miatt gyakran súlyosan megsérülnek.

A busás segélyek ellenére sincs rend Marokkóban

A spanyol kormány pénteken hagyta jóvá azt a javaslatot, hogy 30 millió eurót adjon Marokkónak az Európába irányuló illegális migráció féken tartására. Az Európai Unió nemrégiben 140 millió eurós segélyt ígért meg Marokkónak ugyanezen célból. Két hete Madrid jóváhagyott egy másik, 26 millió euró értékű segélycsomagot, amelynek keretében 750 járművet, drónokat, kamerákat, radarokat és más műszaki felszerelést ad Marokkónak határai őrzésére.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére