Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Minden második elutasított migráns pert nyer a német bíróságokon

Tóth Dalma

2018.03.23. 22:18

Az elutasított menedékkérõk folyamatosan fellebbeznek a bíróságon a negatív bírálat miatt, és közel a felük meg is nyeri a pert.
BERLIN, 18:18

Az elutasított menedékkérők folyamatosan fellebbeznek a bíróságon a negatív bírálat miatt, és közel a felük meg is nyeri a pert.

Úgy tűnik, a migránsok is észrevették, hogy a német bíróságok sokszor kedvező döntéseket hoznak számukra, mivel 2016-hoz képest 2017-re megkétszereződött a fellebbezések száma – írja a DW. Németországban tavaly 328 ezer migráns döntött úgy, hogy fellebbez a bíróságon elutasított menedékkérelme miatt. A bíróságok legfőképp az afgán és a szíriai migránsoknak kedveztek.

Az adatok azt mutatják, hogy 2017-ben a BAMF által hozott döntések esetében 91 százalékos volt a fellebbezési arány. Bizonyos esetekben nem a BAMF dönt a kérelem elbírálását illetően, hanem a bíróságok, de még az ilyen esetekben is 1400 migráns kérdőjelezte meg az elutasított menedékkérelmük létjogosultságát.

Ha egy migráns megnyeri a fellebbezést, akkor a menekültek helyzetére vonatkozó genfi egyezmény értelmében védelemben részesül, de ez nem jelenti azt, hogy pozitív döntés születik a menekültkérelmét illetően. Ha megnyerik a fellebbezést, akkor is csak keveseknek adják meg a német alkotmány által biztosított menekültkérelmet, amelyet akkor biztosítanak, ha a politikailag üldöztetett személy nem egy biztonságos harmadik országból érkezik. A migránsok státuszát illető különbség azért fontos, mert csak az viheti magával a családját Németországba, aki a német állam által elfogadott menekültkérelemmel rendelkezik.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére