Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Minden nyolcadik nõt megerõszakolnak Svédországban

Tóth Dalma

2018.01.22. 08:38

A svéd bûnügyi statisztikai hivatal (BRA) sokkoló adatokat hozott nyilvánosságra.
STOCKHOLM, 08:38

A svéd bűnügyi statisztikai hivatal (BRA) sokkoló adatokat hozott nyilvánosságra.

Az adatok szerint 2017-ben 7 230 nemi erőszakra került sor Svédországban. Ez 10 százalékos növekedést jelent 2016-hoz képest, amikor 6 720 nemi erőszakot követtek el. Ha nem fog növekedni a nemi erőszakok száma, az adatok azt jelentik, hogy a svéd nők valamivel több mint 12 százalékát, azaz 8 nőből egyet megerőszakolnak az élete során.

És hogy hogyan jön ki ez a szám? Jelenleg 5 millió nő él Svédországban. Az átlagéletkor 85 év, és ha évente 7 230 nőt erőszakolnak meg, azaz összesen 614 550 nemi erőszakra kerül sor egy nő átlagos élettartama alatt, akkor az azt jelenti, hogy nyolcból egy nőt megerőszakolnak élete során.

A nemi erőszakok száma az elmúlt tíz évben jelentősen megugrott. 2007-hez képest 2017-ben 34 százalékkal több szexuális erőszakra került sor. Ha a tendencia így folytatódik, akkor évente 12 982 nemi erőszakot fognak elkövetni Svédországban húsz év múlva. Ha ezzel az adattal számolunk, akkor még megdöbbentőbb tényekkel kell szembesülnünk. Ez azt jelentené, hogy minden ötödik nőt megerőszakolnak élete során.

Európán belül Svédország számít a nemi erőszak fellegvárának.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére