Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Minden tagállamot kiléptetnének az EU-ból

Bertha László

2016.06.18. 13:58

Népszavazást követelnek minden tagállamban az EU-tagságról a jobboldali populisták.
BÉCS, 13:58

Népszavazást követelnek minden tagállamban az EU-tagságról a jobboldali populisták.

Bécsben találkoztak az euroszkeptikus pártok vezetői egy héttel a brit kilépésről szóló népszavazás, a Brexit előtt. A találkozón részt vett többek között az Osztrák Szabadságpárt vezetője, Heinz-Christian Strache, a német AfD politikusa, Marcus Pretzell, valamint a francia Nemzeti Front elnöke, Marine Le Pen.

A politikusok beszédükben elmondták, hogy szeretnék, ha nemcsak az Egyesült Királyságban, hanem az unió többi tagállamában is népszavazást tartanának a kilépésről.

Marcus Pretzell hangsúlyozta, hogy minden rémhír ellenére van élet az Európai Unió után is, ez pedig be is fog bizonyosodni, ha a britek valóban elhagyják az uniót. Az FPÖ vezére, Heinz-Christian Strache elmondta, hogy az EU-nak belülről kellene megváltoznia, akik pedig ezt akarják, azok egyáltalán nem Európa-ellenesek.

Ellenkezőleg, mi szeretjük Európát.”

– jelentette ki Strache.

A rendezvényen az FPÖ és a Nemzeti Front elnöke visszautasította a spekulációkat, melyek a munkáspárti Jo Cox meggyilkolását követően láttak napvilágot.

Az euroszkeptikusok találkozóján ott voltak még olasz, brit, cseh, román és belga képviselők is. Strache szerint a közös céljuk nem más, mint a közvetlen demokrácia és a nemzetállamok erősítése az EU-val szemben, valamint a bevándorlás elutasítása.

Az Egyesült Királyságban június 23-án tartanak népszavazást az Európai Unióból való kilépésről. Bátrán kijelenthető, hogy Magyarország érdeke, hogy a britek továbbra is az unió tagjai maradjanak.

(Mandiner, FAZ)


Ezt olvastad már?

  • Ha Orbánra hallgatnak, nincs Brexit

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére