Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Mindenki nyugodjon meg végre: a NATO-tagok továbbra is megvédik egymást

Bokor Gábor

2017.06.28. 06:58

Az amerikai képviselõháznak szinte az összes képviselõje megerõsítette szavazatával a NATO kölcsönös védelmi garanciáját, amelynek értelmében a szövetség valamennyi tagja védelmet nyújt a másiknak, ha támadás éri.
WASHINGTON, 6:58

Az amerikai képviselőháznak szinte az összes képviselője megerősítette szavazatával a NATO kölcsönös védelmi garanciáját, amelynek értelmében a szövetség valamennyi tagja védelmet nyújt a másiknak, ha támadás éri.

A képviselők 432 igen és 4 nem szavazat mellett elfogadták a határozatot, melynek szövege szerint ünnepélyesen megerősítette az Egyesült Államok változatlan elkötelezettségét a NATO kölcsönös segítségnyújtást rögzítő 5. cikkelye iránt.

Az új rendelkezés ugyanakkor felszólítja az összes NATO-tagot, hogy 2024-ig meg kell emelniük a védelmi kiadásaikat, hogy az elérje a bruttó nemzeti össztermékük legalább két százalékát.

Napjainkban, amikor mi és partnereink különböző fenyegetésekkel nézünk szembe szerte a világban, minden korábbinál fontosabb az erős NATO"

– mondta a szavazás után Paul Ryan, a képviselőház republikánus elnöke.

A demokrata párti sajtóorgánumok korábban többször is bírálták az amerikai elnököt, mivel Trump a NATO brüsszeli csúcsán csak a védelmi kiadások növelésének fontosságáról ejtett szót, azonban a kölcsönös védelem elvéről nem beszélt.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére