Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Mindenki Putyinnal tárgyalna a Közel-Keletrõl

Forisek Ádám

2017.05.02. 08:58

Több ország vezetõjével is tárgyalni fog Vlagyimir Putyin az elkövetkezõ napokban, médiaértesülések szerint elsõsorban Szíria lesz a téma.
MOSZKVA, 8:58

Több ország vezetőjével is tárgyalni fog Vlagyimir Putyin az elkövetkező napokban, médiaértesülések szerint elsősorban Szíria lesz a téma.

Putyin értekezni fog telefonon Donald Trump amerikai elnökkel kedden – ezt helyi idő szerint hétfőn éjszaka közölte a Fehér Ház. A beszélgetésről részletek nem szivárogtak ki, azonban egy washingtoni kormányilletékes szerint központi téma lesz az április elején végrehajtott légicsapás, ami kisebb diplomáciai bonyodalmat eredményezett Moszkva és Washington között.

Az orosz elnök Angela Merkel német kancellárral is találkozni fog, 2015 óta először. Köztük is valószínűsíthetően Szíria lesz a fő téma, sajtóértesülések szerint Merkel elsősorban azt szeretné elérni, hogy Oroszország több segítséget nyújtson a szíriai helyzet normalizálásához, míg Putyin az Európai Unió által meghozott szankciók enyhítéséről tárgyalna.

A problémás német-orosz viszony mellett valószínűleg több sikerrel kecsegtet Putyin és Erdogan találkozója, tekintetbe véve, hogy a két ország év elején már együtt dolgozott, amikor is légicsapást mértek az Iszlám Államra.

(MTI, BBC)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére