Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Mindent átszõ a korrupció az orosz börtönökben

Bertha László

2016.03.01. 09:08

Egy jobb cella, minõségi kórházi ellátás vagy mielõbbi szabadon engedés - mindent meg lehet vásárolni az orosz börtönökben.
MOSZKVA, 09:08

Egy jobb cella, minőségi kórházi ellátás vagy mielőbbi szabadon engedés – mindent meg lehet vásárolni az orosz börtönökben, ahogy az a korrupció ügyek napvilágra kerüléséből is látható.

A Kaluga városához közeli börtön egykori rabja, Yelena Fedoseyeva hosszasan beszélt a különféle vesztegetésekről a börtön falain belül. A nő volt férje 2600 dollárt fizetett ki, hogy korábban kiengedjék a börtönből – nyilatkozta az egykori elítélt az AFP-nek. Hat hónappal azután, hogy a férfi kifizette a szükséges pénzt – hivatalosan lepedőket vásárolt a raboknak – szabadon engedték a nőt.

A gazdagabb, gazdasági bűncselekményeket elkövető rabokat gyakran megkörnyékezik hasonló ajánlatokkal, megpróbálva pénzt kicsikarni a jobb szolgáltatások, illetve a pozitív diszkrimináció fejében. A börtön vezetője a vádak szerint sok esetben az elítéltek családjaival vásároltatott meg különféle berendezéseket, melyeket végül még az állam is visszatérített a benyújtott számlák alapján.

Az igazgatót már eltávolították állásából, és jelenleg vizsgálat alatt áll.”

– nyilatkozta a regionális vizsgáló bizottság szóvivője a francia hírügynökség megkeresésére.

Egy fogvatartottak jogaiért dolgozó aktivista szerint a megvesztegetések mindennaposak az orosz börtönökben. Gyakori például, hogy valaki mobiltelefont kap, vagy csak egyszerűen megházasodhat. Minden eladó a börtönben, valaki például „havi bérleti díjat” fizet a jobb celláért.

(AFP)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére