Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Mindent megnyertek a keresztény cukrászok, akik nem voltak hajlandóak homotortát csinálni

Bokor Gábor

2018.10.10. 19:04

A legfelsõbb bíróságig citált két keresztény cukrászt az a homoszexuális aktivista, akit mélységesen felháborított az, hogy vallási okokra hivatkozva nem voltak hajlandóak egy speciális LMBTQ-tortát csinálni a számára, azonban a bíró a cukrászoknak adott igazat.

Daniel és Amy McArthur az északír nagyvárosban, Belfastban üzemeltetett egy Ashers nevű cukrászdát. Ide tért be évekkel ezelőtt Gareth Lee, aki azt kérte a keresztény cukrászoktól, hogy készítsenek neki egy olyan tortát, aminek a tetejére az van írva, hogy "támogasd a homoszexuálisok házasságát".

A két tortaművész a felkérést elutasította, mivel elmondásuk szerint nem értenek ezzel egyet. Erre a homoszexuális aktivista annyira felháborodott, hogy az ügyet egészen a legfelsőbb bíróságig vitte, véleménye szerint szexuális irányultsága miatt diszkriminálták és úgy gondolja, hogy a két cukrásznak nincs joga ahhoz, hogy ne teljesítsék egyedi kívánságát. 

Szerdán a legfelsőbb bíróság úgy határozott, hogy lezárja a 2014-ben indult ügyet és a cukrászoknak ad igazat. 

Mélyen elítélendő és megalázó, ha valaki megtagad egy szolgáltatást a másik bőrszíne, neme vagy fogyatékossága miatt, azonban itt nem ez történt. A vendég szexuális orientációját nem sértették meg, nem azt diszkriminálták, hanem a torta üzenetével nem értettek egyet a cukrászok"

– mondta az öttagú bírói testület vezetője, Lady Hale, majd hozzátette, senki sem kényszeríthető arra, hogy olyan politikai üzenetet közvetítsen vagy készítsen el, amivel nem ért egyet. 

A homoszexuális aktivista a bírósági épületet elhagyva újságíróknak úgy fogalmazott, hogy másodrangú állampolgárnak érzi most magát. 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére