Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Mogul és Eli: kódnevet kapott Trump és Carson

888.hu

2015.11.11. 08:56

WASHINGTON, 08:49

Donald Trumpot a Mogul, Ben Carsont pedig Eli kódnéven fogja emlegetni belső kommunikációjában az elnökök biztonságáért is felelős amerikai szolgálat, a Secret Service, miután szerda reggeltől védelem alá helyezi az amerikai repuklikánusok két legnagyobb támogatottságú elnökjelölt-aspiránsát.

A Secret Service a Fehár Ház kommunikációs ügynökségével egyeztetve általában kiválasztja az abc egy-egy betüjét a védelme alá vont személyekkel kapcsolatban, akiknek felajánlja, hogy válasszon egy ezzel a betűvel kezdődő, lehetséges kódnevet a listájából.

Trump esetében értelemszerűen az M betűre esett a választás, az ingatlanmilliárdos pedig a neki felkínált lehetőségek közül a Mogult választotta. Carson volt idegsebész az E-vel kezdődő kódnevek közül választhatott. A vallásos politikus az Eli nevet választotta.

Az ügynökök kommunikációjának leegyszerűsítését szolgáló kódnevek nem titkosak, közreadásukat biztonsági szempontból nem tekintik kockázatosnak. Az elnevezésekkel a Secret Service megpróbál viselőjük valamely jellemző tulajdonságára utalni.

A jelenlegi elnököt, Barack Obamát például Renegade (vagyis hitszegő) néven emlegeti a Secret Service.

A belbiztonsági és pénzügyminisztérium alá rendelt, 4400 fős Secret Service ismertebb feladatai közé tartozik a hivatalban lévő és a volt elnökök, valamint az alelnökök és elnökjelöltek, a családtagjaik, az Egyesült Államokba látogató külföldi vezetők, valamint – külön megállapodás alapján – a külföldi nagykövetségek védelme. A szervezet részt vállal a pénz- és állampapír-hamisítás elleni küzdelemben, valamint a jelentősebb csalások kivizsgálásában.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére