Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Moszkva aggódik az amerikai demokráciáért

Nagy Gábor

2016.10.22. 11:12

Egy orosz lap és a Russia Today televízió is úgy értesült a napokban, hogy Oroszország megfigyelõket küldene az amerikai elnökválasztásokra. Az Egyesült Államok azonban visszautasította Moszkva ajánlatát.
WASHINGTON, 11:12

Egy orosz lap és a Russia Today televízió is úgy értesült a napokban, hogy Oroszország megfigyelőket küldene az amerikai elnökválasztásokra. Az Egyesült Államok azonban visszautasította Moszkva ajánlatát.

Amerikai beszámolók szerint a Pentagon visszautasította az ajánlatot.

Mark Toner helyettes külügyi szóvivő azonban pontosította a sajtóban megjelent információkat. Toner cáfolta, hogy visszautasították volna az ajánlatot, s úgy fogalmazott, hogy az orosz ajánlat nem más, mint "reklámfogás", mert ha Oroszország valóban megfigyelőket akart volna küldeni az amerikai választásra, akkor jelezhette volna részvételi szándékát az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezetnél (EBESZ) és a szervezet keretében nem is lett volna akadálya a részvételnek a választásokon. (Amerikai megfigyelők is ott voltak a szeptemberi orosz parlamenti választásokon.)

Az orosz felajánlkozásra olyan légkörben kerül sor, amikor az amerikai kormány nyíltan Moszkvát vádolta meg az amerikai kormányzati és demokrata párti számítógépes rendszerek elleni támadások támogatásával, s Hillary Clinton, a demokraták elnökjelöltje a Vlagyimir Putyin orosz elnök iránti túlzott rokonszenvvel vádolja Donald Trump republikánus elnökjelöltet – tette hozzá az MTI.

Ugyanakkor igencsak nagy port kavart Moszkva ajánlata. A 888.hu többször is beszámolt, hogy milyen és mekkora kockázatok állnak fenn az amerikai elnökválasztásokkal kapcsolatban. Lehet az amerikai demokrácia utópia?

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére