Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Motoros terroristák

888.hu

2015.12.30. 10:57

Egy motoros klub tagja a Belgiumban õrizetbe vett két férfi, akit azzal gyanúsítanak, hogy merényletekre készültek az ünnepek alatt Brüsszelben.
BRÜSSZEL, 10:57

Egy motoros klub tagja a Belgiumban őrizetbe vett két férfi, akit azzal gyanúsítanak, hogy merényletekre készültek az ünnepek alatt Brüsszelben.

A belga médiában megjelent értesülések szerint a gyanúsítottak a Kamikaze Riders nevű motoros bandához tartoznak, egyikük a csoport alapítója. A klub Facebook-oldalán motorkerékpárokat ábrázoló fotók és Izrael-ellenes tartalmú videók láthatók. Az egyik bejegyzésben Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnököt Adolf Hitlerhez hasonlítják.

Az RTBF rádió arról is beszámolt, hogy mindkét férfi Brüsszel Anderlecht nevű városrészében lakik. Egyikük már ült börtönben, fegyveres rablásért.

A belga szövetségi ügyészség kedden jelentette be, hogy merényletekre készülő feltételezett terroristákat fogtak el. A házkutatások során katonai egyenruhákat és az Iszlám Állam nevű dzsihadista terrorszervezettől származó propagandaanyagokat találtak, fegyvereket vagy robbanószert azonban nem.

A két férfi kilétét egyelőre nem hozták nyilvánosságra. Egyiküket azzal gyanúsítják, hogy embereket toborzott terrorcselekmények végrehajtására. Azt egyelőre nem tudták megállapítani a hatóságok, hogy kapcsolatban állnak-e az Iszlám Állammal vagy csak a dzsihadista szervezet tanai hatottak rájuk.

Az eddigi információk szerint a két gyanúsítottnak nincs köze a november 13-ai párizsi merényletekhez, amelyekben százharminc ember vesztette életét.

(MTI)

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére