Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Muszlim lõhetett muszlimokra Québecben

Pörge Béla

2017.01.30. 18:58

Az éjjeli kanadai lövöldözésrõl kiderült néhány részlet, ami alapján úgy tûnik, hogy iszlamista indíttatása volt a merényletnek.
QUÉBEC, 18:58

A vasárnapi kanadai lövöldözésről kiderült néhány részlet, ami alapján úgy tűnik, hogy iszlamista indíttatása volt a merényletnek.

Ahogyan már hajnalban is beszámoltunk róla, lövöldözés volt vasárnap a kanadai Québecben, az ottani iszlám kulturális központ mecsetében. Hatan meghaltak, nyolcan pedig megsebesültek. Már az első hírekből is az derült ki, hogy két elkövető volt, akiket a rendőrség elfogott.

Az elkövetőkről kiderült, hogy diákok, az egyikük marokkói származású. A kanadai források szerint Alexandre Bissonnette és Mohamed Khadir a két lövöldöző neve, akik huszonéves diákok, és egy egyetemre járnak — írja a Daily Mail.

A friss hírek szerint öten kritikus állapotban vannak a sérültek közül, 39-en pedig sértetlenül megúszták a támadást. Az áldozatok szerint a lövöldözők azt kiabálták, hogy

Allahu Akbar!"

A kanadai hatóságok még nem jelöltek meg lehetséges indokot a lövöldözésre, azt viszont megerősítették, hogy terrortámadásként kezelik az ügyet. A hétfői nap folyamán Justin Trudeau miniszterelnök a kanadai muszlim közösség elleni támadásnak nevezte az esetet.

A muszlimok fontos részei a társadalmunknak, és az ilyen támadásoknak nincs helye a mi közösségünkben"

mondta.

A támadás valóban a kanadai muszlimokat érte, de az egyik elkövető is muszlim, az áldozatok beszámolója alapján pedig nem lehet kizárni, hogy iszlamista indíttatású volt a támadás.

Érdekesség, hogy a támadást a baloldali és liberális kamuhíreket gyártó oldalak hogyan tálalták. A Breitbart cikkéből kiderül, hogy a Daily Beast fehér nacionalistákra próbálta terelni a támadást. A Twitteren hamar elterjedt a hoax, azonban hamar ki is derült, hogy álhír.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére