Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nagy a recesszió veszélye Nagy-Britanniában, már fel se kerül a kisiskolások étlapjára a marhahús

888.hu

2022.07.05. 12:40

Az iskolák és a szállodák a jelentések szerint már azzal is meg kell küzdjenek, hogy az egyre magasabbra emelkedő árak miatt egyes marhahúsételeket egyáltalán az étlapon tartsanak-e.

 

Az emelkedő költségek és a hús árának emelkedése miatt sok intézmény most már azzal kénytelen megküzdeni, hogy különböző marhahúsételeket fenntartson-e az étlapon.

Az egyik nagy befektetési bank úgy véli, hogy

 

Európa egésze valószínűleg recesszióba fog kerülni az emelkedő árak miatt, amelyeket nagyrészt az olaj- és gázárak emelkedése idézett elő.

 

A BBC beszámolója szerint a brit általános iskolákban működő étkeztető cégek változtatásra kényszerülnek az étlapjukon, mivel a korábbi választék már túl drágák lettek ahhoz, hogy a tányérokon tartsák őket. Az egyik cég már kénytelen volt levenni a marhahúst az étlapról, helyükre pedig olcsóbb húst tenni, és még a csirkét is lecserélték néhány ételnél az olcsóbbnak tartott pulykahúsra.

A krumpli árának emelkedésével is meg kell küzdeniük a helyi brit beszállítóknak az üzemanyag és a műtrágya árának emelkedése miatt.

 

A felmerülő költségek lehetetlenné teszik számunkra a folytatást, hacsak nem hozunk néhány nagyon nehéz döntést.”

– mondta Brad Pearce, a Laca iskolai étkeztetők szövetségének elnöke, aki szerint előfordulhat az, hogy a csoport tagvállalatainak külföldön kell szétnézniük az olcsóbb hús beszerzésének reményében.

 

Írországban az egyik szállodatulajdonos, Francis Brennan pedig arról panaszkodott, hogy kénytelen volt levenni a filé steaket az étlapról, mivel olyannyira megnövekedett az ára (42 százalékkal) az előző évhez képest, hogy az emberek már nem veszik meg.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére