Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nagy az elõnye az Osztrák Szabadságpártnak

Bokor Gábor

2016.08.13. 16:58

A Gallup legfrissebb jelentésébõl kiderül, hogy négy százalékkal vezet Norbert Hofer Alexander Van der Bellen elõtt.
BÉCS, 16:58

A Gallup legfrissebb jelentéséből kiderül, hogy négy százalékkal vezet Norbert Hofer Alexander Van der Bellen előtt.

A Gallup közvélemény-kutató nyilvánosságra hozta a legfrissebb kutatásának eredményét, melyből kiderül, hogyha most rendeznék az október másodikán megtartásra kerülő választásokat, akkor a Norbert Hofer, az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) jelöltje a szavazatok 52 százalékát zsebelné be, míg a maradék 48-at a zöldpárti Alexander Van der Bellen. 

A kutatás kimondja, az utóbbi hónapok, nyugat-európai célpontok elleni terrortámadásai, a migránskérdés és Törökország EU-s csatlakozási kérdése mind Hofer malmára hajtja a vizet. 

A lakosság 69 százaléka mondta biztosra a részvételét a választáson, míg 12 százalék inkább elmegy, mint otthon marad. Nyolc százalék biztos nem megy el, míg 11 százalék hezitál.

A kutatócég a pártok támogatottságát is mérte, jelenleg az FPÖ 35, a szociáldemokraták 25, a néppárt 19, a zöldek 11, míg a liberális NEOS 7 százalékon áll. Az osztrákok 35 százaléka egyébként szabadságpárti-néppárti kormányt szeretne, míg másik 35 százalék szocdem-zöld-NEOS kabinetet.

Az osztrák alkotmánybíróság július elsején ítélt úgy, hogy a zöldek által vezetett szavazatszámlálás körüli szabálytalanságok miatt meg kell ismételni az osztrák elnökválasztást.

A május 22-i manipulált választáson Van der Bellen nyert a szavazatok 50,35 százalékával. Az exit poll eredmények végig Hofer vezetését mutatták, csak az utolsó órákban sikerült a zöldek jelöltjének nyernie. 

(OE24Origo)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére