Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nagy-Britanniában börtönbüntetésre ítéltek egy angolt, mert Ukrajnában csatlakozott a donyecki lázadókhoz

Vincze Viktor Attila

2017.07.14. 22:28

Börtönbüntetésre ítéltek pénteken Angliában egy férfit, aki Kelet-Ukrajnában kormányellenes lázadókhoz csatlakozott. Õ az elsõ brit állampolgár, akit hazájában az ukrajnai konfliktussal összefüggésben terrorvád alapján elítéltek. Érdekes módon a brit hatóságok a szíriai harcokban az Iszlám Állam oldalán harcoló brit polgárok megbüntetése kapcsán az érintettek számarányait tekintve nem ilyen hatékonyak. A hírek szerint a most elítélt férfi volt az egyetlen brit az oroszbarát felkelõk oldalán. Szíriában pedig több száz, egyes sajtóhírek alapján több ezer brit harcol.
LONDON, 22:28

Börtönbüntetésre ítéltek pénteken Angliában egy férfit, aki Kelet-Ukrajnában kormányellenes lázadókhoz csatlakozott. Õ az első brit állampolgár, akit hazájában az ukrajnai konfliktussal összefüggésben terrorvád alapján elítéltek. Érdekes módon a brit hatóságok a szíriai harcokban az Iszlám Állam oldalán harcoló brit polgárok megbüntetése kapcsán az érintettek számarányait tekintve nem ilyen hatékonyak. A hírek szerint a most elítélt férfi volt az egyetlen brit az oroszbarát felkelők oldalán. Szíriában pedig több száz, egyes sajtóhírek alapján több ezer brit harcol.

A 41 éves Benjamin Stimsonnak a manchesteri koronabíróság végzése alapján öt évet és négy hónapot kell rács mögött töltenie.

Stimsont a brit terrorellenes törvények alapján, terrorcselekmények elkövetésére irányuló szándéka, illetve terrorcselekmények előkészítésének vádjával fogták perbe hazatérése után, és a tárgyaláson el is ismerte a terhére rótt bűncselekményeket.

Stimson 2015 augusztusában utazott Moszkvába, majd onnan Ukrajnába, ahol – a határ illegális átlépése után – csatlakozott az oroszpárti fegyveres csoportokhoz.

Még az év novemberében hazatért, és azonnal őrizetbe vették, amint megérkezett a manchesteri repülőtérre.

Az eljáró bíró az ítélet indoklásában hangsúlyozta: jóllehet Stimson senkinek nem okozott fizikai sérülést, de puszta jelenlétével és csatlakozásával is segítette az ukrajnai lázadó milíciákat.

A bíró kiemelte azt is, hogy Stimson nem vall szélsőséges nézeteket, és megbánta cselekedetét, az pedig "túlzás, sőt a fantázia birodalmába tartozik", hogy "harcosnak" állította be magát.

Stimson Facebook-oldalára olyan képeket posztolt saját magáról, amelyeken katonai egyenruhát viselt és egy AK-47-es gépkarabélyt tart a kezében.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére