Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nagy-Britanniában a terrorellenes készültség mérséklésével sem múlt el a veszély

Forisek Ádám

2019.11.04. 20:10

A terrorfenyegetettség továbbra is magas, és változatlanul fennáll a figyelmeztető előjelek nélküli terrortámadások veszélye.

Priti Patel belügyminiszter közleményben tudatta, hogy az ország mérsékli terrorkészültség szintjét. Ez persze első hallásra optimizmusra is adhatna okot, ám az ötfokozatú skálán az eddig érvényben volt második legmagasabb, „súlyos” szintről (2014 óta először) a harmadik szintre, „jelentősre” módosították a készültségi fokozatot.

A „súlyos” fokozat a hivatalos besorolás szerint azt jelentette, hogy a hatóságok „nagyon valószínűnek” tartottak egy terrortámadást a közeli jövőben. A „jelentős” készültségi szint „erőteljes lehetőségként” határozza meg ugyanezt.

Azt Priti Patel is elismerte azonban, hogy változatlanul fennáll a figyelmeztető előjelek nélküli terrortámadások veszélye.

A fenyegetettségi szintben történt változás ellenére a terrorizmus még most is az egyik legsúlyosabb és legközvetlenebb fenyegetés az ország biztonságára nézve.

2017-ben Nagy-Britanniában a „súlyos” szintet „kritikusra” fokozták. Az országban ebben az évben négy terrortámadás történt, melyek összesen 36 ember életét követelték. Ezekből a legsúlyosabb Manchesterben történt, Ariana Grande koncertjén, ahol egy bombarobbanás következtében 22 ember vesztette életét. A westminsteri, valamint a London Bridge-nél történt tragédia is 2017-ben történt.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére