Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nagyon bepöccent Észak-Korea, megfenyegették Amerikát

Nagy Gábor

2017.04.17. 18:58

Phenjan - miután az amerikai alelnök látogatást tett a demilitarizált zónában - ismét figyelmeztette Washingtont. Észak-Korea szerint hadseregük a legmagasabb riasztási szinten van, és készek bármikor bevetni a fegyvereiket az Egyesült Államokkal szemben.
PHENJAN, 18:58

Phenjan – miután az amerikai alelnök látogatást tett a demilitarizált zónában – ismét figyelmeztette Washingtont. Észak-Korea szerint hadseregük a legmagasabb riasztási szinten van, és készek bármikor bevetni a fegyvereiket az Egyesült Államokkal szemben.

Ahogy arról korábban írtunk, Mike Pence a két Koreát elválasztó demilitarizált övezetbe, illetve az annak a szélén található amerikai bázisra látogatott nemrég. Az itt tartott beszédében az amerikai alelnök kifejtette: "vége a stratégiai türelemnek" Észak-Koreával szemben.

Nem sokkal később meg is érkezett az észak-koreai reakció Pence kijelentésére:

Szin Hong Csol, a kommunista rezsim külügyminiszter-helyettese az Al Jazeerának adott interjújában kifejtette, a Donald Trump-féle kormányzatnak "nyitott szemmel kéne tekintenie a világra".

Hozzátette, akárcsak Barack Obama idején, a különböző fenyegetések hatástalanok Észak-Koreával szemben – erre már a történelem eddig is választ tudott adni.

Ha bármilyen jelét vesszük annak, hogy támadást indítanak országunk szuverenitása ellen, hadseregünk kész válaszcsapást indítani az amerikai agresszorok ellen, bárhol is legyenek katonáik – akár a távoli Egyesült Államokban, akár a Koreai-félszigeten, vagy épp Japánban"

– mondta a kommunista politikus, aki ezzel az üzenettel egyúttal arra is utalt, hogy az északi rezsim nem mond le ballisztikus kísérleteiről, amelyek eddig igencsak felemásan sikerültek.

Szin Hong Csol az interjúban arra a nemzetközi felvetésre is reagált, amelynek az lenne a célkitűzése, hogy a Koreai-félszigetről az összes nukleáris fegyvert biztonságos helyszínre szállítsák. Mint mondta, ez az ötlet egy "halva született" kezdeményezés, hiszen a rezsim kezében lévő atomarzenál nem egy "illúzió", nem egy olyan áru, amivel kereskedni lehetne, így nem is lehet erről egyeztetni a tárgyalóasztalnál.

A Koreai-félszigeten lévő feszültség alig egy hete lángolt fel, amikor is az Egyesült Államok – válaszolván a kommunista rezsim nukleáris kísérleteire – hadihajórajt küldött a térségbe.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére