Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Négy EU-tagország is elégedetlen a migrációkezelés szigorával

888.hu

2022.11.12. 20:40

Olaszország, Görögország, Málta és Ciprus szerint túl nagy teher nehezedik rájuk, emiatt szombaton követelték az Európai Bizottság beavatkozását.

 

Belügyminisztereik közös nyilatkozatukban hangsúlyozták, hogy a teherviselés aránytalanságát érintő panaszuk ellenére továbbra is eleget akarnak tenni nemzetközi kötelezettségeiknek és az uniós szabályoknak.

Emlékeztettek arra, hogy a tagországok júniusban megállapodtak egy „önkéntes szolidaritási mechanizmus” megalkotásában, amelynek keretében az első évben tízezer ember helyezhető át a migrációs frontországokból a többibe, de a négy panaszos tagország szerint ennek a mechanizmusnak a működése „kiábrándító”.

Panaszuk szerint a mechanizmus lassú, és a tízezer fős keret nagyon kicsi ahhoz képest, ahány illegális bevándorló az idén eljutott ezekbe az országokba a Földközi-tengeren keresztül. Ez a négy ország és még Spanyolország is évek óta követelik, hogy a migránsok elosztása kötelező legyen az EU-ban.

 

A négy ország elítéli azt a gyakorlatot, amely szerint csak ők lehetnek az első belépési pontok az EU-ban, és hibáztatják azokat a civilszervezeteket, amelyeknek a magánhajói a nemzeti hatóságoktól teljesen függetlenül tevékenykedhetnek a tengeren.

 

Követelik, hogy minden tagország, amely megengedi, hogy mentő civilhajó a zászlajával közlekedjen, kötelezően gyakoroljon joghatóságot és ellenőrzést a hajók tevékenysége felett. A négy ország követeli, hogy az Európai Bizottság kezdeményezze a migráció kezelését és a mentőhajók feletti ellenőrzés megteremtését célzó újabb tárgyalások elindítását.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére