Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nem lesz elõrehozott választás Katalóniában

Bokor Gábor

2017.10.26. 18:28

Bár a spanyol sajtó reggel óta azt hangoztatta, hogy a katalán elnök elõrehozott helyi parlamenti választásokat jelenthet be, ez elmaradt.
BARCELONA, 18:28

Bár a spanyol sajtó reggel óta azt hangoztatta, hogy a katalán elnök előrehozott helyi parlamenti választásokat jelenthet be, ez elmaradt.

A La Vanguardia írta meg először, hogy az információik szerint az előrehozott választást  december 20-án tarthatják az autonóm régióban.

Ezzel szemben Carles Puigdemont katalán elnök csütörtökön bejelentette, hogy erről szó sincs.

A fals hírekre reagálva csütörtökön két katalán kormánypárti politikus, Jordi Cuminal és Albert Batalla is tudatta, hogy nem értenek egyet az előrehozott választásokról szóló döntéssel. Mindkét képviselő a Twitteren jelentette be, hogy lemond parlamenti mandátumáról, és kilép az Európai Katalán Demokrata Pártból (PDeCAT).

Ez azonban nem történt meg, hiszen a katalán parlament csütörtöki rendkívüli ülésén Carles Puigdemont katalán elnök hivatalosan is bejelentette, hogy nem ír ki előrehozott helyi parlamenti választásokat Katalóniában.

Kész lettem volna ezt megtenni, de nem kaptam meg azokat a garanciákat, amelyek jelenleg indokolnák ezt a lépést. Senki nem mondhatja, hogy nem voltam kész áldozatokra"

– mondta a politikus.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére