Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nem szaroznak az oroszok: elvették a dzsihadisták állampolgárságát

Sümeghi Lóránt

2017.04.22. 09:28

Az orosz belügyminisztérium megfosztotta Akbarzson Dzsalilovot, a szentpétervári robbantásos merénylet elkövetõjét orosz állampolgárságától, valamint az ügyben bûnrészességgel gyanúsított Azimov fivéreket - jelentette be Irina Volk, a tárca szóvivõje pénteken.
MOSZKVA, 9:28

Az orosz belügyminisztérium megfosztotta Akbarzson Dzsalilovot, a szentpétervári robbantásos merénylet elkövetőjét orosz állampolgárságától, valamint az ügyben bűnrészességgel gyanúsított Azimov fivéreket - jelentette be Irina Volk, a tárca szóvivője pénteken.

Mint ismert, a szentpétervári metróban április 3-án elkövetett pokolgépes merényletnek 15 halálos áldozata volt, és további 102-en megsebesültek. A merénylettel összefüggésben az orosz hatóságok összesen tíz közép-ázsiai származású személyt vettek eddig őrizetbe.

Irina Volk szóvivő szerint egy szentpétervári bíróság megállapította, hogy az öngyilkos merénylő apja, A. K. Dzsalilov hamis adatokat közölve jutott 2009 júniusában orosz állampolgárságához. A törvényszéki döntés következményeként megvonták az állampolgárságot Akbarzson Dzsalilovtól is. Hasonlóképpen járt el egy permi bíróság az Azimov család esetében is, azon az alapon, hogy a családfő, A.I Azilov és a két fivér, Abror és Akram 2010-ben hamis adatok alapján szerezte meg az állampolgárságot.

A Dzsalilov és az Azilov család egyaránt a kirgizisztáni üzbég kisebbséghez tartozik.

A hatóságok szerint Abror Azimov készítette fel a robbantásra az öngyilkos merénylőt, Akram Azimovot pedig okirathamisítással, merénylethez szükséges pénz átutalásával és a nemzetközi terroristákkal való kommunikáció megszervezésével gyanúsították meg. A legfontosabb bűnügyekben eljáró orosz szövetségi Nyomozó Bizottság (SZK) csütörtökön közölte, hogy az öngyilkos merénylőt egy Törökországban működő nemzetközi terrorcsoport támogatta anyagilag.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére