Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nem teketóriáznak a román szoclibek

Nagy Gábor

2016.12.30. 16:58

A romániai választásokon többséget szerzõ PSD-ALDE szoclib koalíció már jövõhét szerdán be akarja iktatni Sorin Grindeanu kormányát.
BUKAREST, 16:58

A romániai választásokon többséget szerző PSD-ALDE szoclib koalíció már jövőhét szerdán be akarja iktatni Sorin Grindeanu kormányát.

A miniszterelnök-jelölt a koalíciós pártvezetőkel közös sajtótájékoztatóján elmondta, hogy Klaus Iohannis államfő péntek reggeli sms-üzenetéből, néhány perccel a közvélemény előtt tudta meg, hogy az elnök aláírta a kormányalakítási megbízásáról szóló rendeletet. Sorin Grindeanu elmondása szerint Iohannis "sok sikert" kívánt neki, mivel azonban nem ismerte az államfő mobilszámát, csak azt követően köszönte meg neki a bizalmat, hogy pártja elnökénél leellenőrizte: valóban Iohannistól jött-e az üzenet, és nem vált-e ízetlen tréfa célpontjává.

Liviu Dragnea, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke üdvözölte az elnök döntését, de az államfőt tette felelőssé azért, hogy a választásokon széles támogatottságot szerző PSD-programot nem lehet már január elsejétől életbe léptetni.

Miután a miniszter-jelöltek listáját és a kabinet programját kedden megküldik a parlamentnek, a miniszterelnök-jelölt a Romániai Magyar Demokrata Szövetséggel (RMDSZ) és a nem magyar kisebbségek parlamenti frakciójával is kész tárgyalóasztalhoz ülni, hogy megszerezze támogatásukat a kormánya beiktatásához.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére