Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nem vicc: 2500 eurót kaphat az a migráns, aki visszatér hazájába

Forisek Ádám

2017.08.27. 15:58

A franciáknál az utóbbi idõben mindenre jut pénz.
PÁRIZS, 15:58

A franciáknál az utóbbi időben mindenre jut pénz.

Ha Macron sminkre kidobott adófizetői pénze nem verte még ki a biztosítékot, akkor most itt az újabb francia pénzköltési trend.

Franciaország bevándorlási hivatala (OFII) ugyanis 2500 eurót (átszámítva mintegy 761 ezer forintot) ajánl azoknak a migránsoknak, akik önként és dalolva visszatérnek még az év vége előtt származási országukba.

A francia Migránsokat Segítő Egyesület elnöke, Francois Guennoc szerint a francia hatóságok nem tesznek eleget azért, hogy a migránsokat „elszállásolják és megvédjék.” Éppen ezért szkeptikusan viszonyul ehhez a pénzbeli juttatáshoz.

Néhány migráns azért megy mégis el Franciaországból, mert nincsenek megelégedve az európai körülményekkel. Vannak olyanok, akik azért mennek el, mert  saját országukban javultak a körülmények, és vannak, akik szimplán fáradtak és kétségbeesettek”

 – mondta az egyesület elnöke.

A migránsok a pénzt vagy a repülőtéren kapják kézhez, vagy akkor, ha hazaértek. Van azonban egy apró bökkenő, Guennoc szerint ugyanis semmi nem akadályozza meg a migránsokat abban, hogy kijátsszák ezt a rendszert:

ha a migránsok már átestek az adminisztráción mondjuk Olaszországban, és átjönnek Franciaországba, akkor semmi nem állítja meg őket, hogy felvegyék a pénzt, és visszatérjenek Olaszországba.”

Az bizonyos, hogy Franciaország valószínűleg meg fogja bánni még ezt a döntését, hiszen 2016-ban 85 7326 menedékkérelmet nyújtottak be a migránsok. 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére