Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Német adófizetõi pénzbõl fizetik ki a migránsokat, ha lemondanak Európáról

Sümeghi Lóránt

2017.12.03. 22:58

A Bild am Sonntag címû vasárnapi lap szerint újabb támogatási programot indítanak Németországban a bevándorlók önkéntes távozásának ösztönzésére.
BERLIN, 22:58

A Bild am Sonntag című vasárnapi lap szerint újabb támogatási programot indítanak Németországban a bevándorlók önkéntes távozásának ösztönzésére.

A szövetségi belügyminisztérium "A te országod. A te jövőd. Most!" címmel indít új programot, amelyben családonként 3000 euró, egyszemélyes háztartás esetén pedig 1000 euró otthonteremtési támogatáshoz juthatnak mindazon menedékkérők, akik még a menedékjogi eljárás alatt vállalják, hogy önként visszatérnek hazájukba.

A kezdeményezés abszurditását hűen tükrözi, hogy ezt a csomagot azok is igénybe vehetik, akik a kérelmük elutasítása után is illegálisan tartózkodnak az országban.

A február végéig tartó akcióban több mint 40 ország állampolgárai vehetnek rész, köztük a Szíriából, Irakból és Törökországból érkezett migránsok. A felnőttek 1200 euró, a gyermekek 600 euró – egy háromtagú család esetében 3000 euró – támogatást kaphatnak. Amennyiben visszatérnek Németországba – és az nem illegális módon történik –, akkor vissza kell fizetniük a teljes összeget.

Thomas de Maizire szövetségi belügyminiszter a Bild am Sonntagnak elmondta, hogy az új program révén az önként távozók az újrakezdési segély mellett annyi támogatást kapnak, hogy nem lesz gondjuk a lakhatás költségeivel az első 12 hónapban.

Nem népszerű a program

Az MTI a lap adatait idézve azt írja, az idén februártól októberig mindössze 8639 menedékkérő távozott önként a német állam pénzügyi támogatásával. A német menekültügy egyik legnagyobb gondja az elutasított és távozásra kötelezett menedékkérők hazajuttatása. A Welt am Sonntag című vasárnapi lap a menedékkérők egyik legnagyobb csoportjával, az afgán állampolgárokkal kapcsolatban azt írta, hogy

a hazatoloncolásra jelölt emberek többsége eltűnik a hatóságok elől, mielőtt toloncolási őrizetbe vennék." 

Így például tavaly csupán 6000 afgán menedékkérő távozott önként vagy hazatoloncolás révén, holott nagyjából 50 ezer afgán állampolgár menedékjogi kérelmét utasították el. Németországba a nemzetközi migrációs válság eddigi legsúlyosabb szakaszában, 2015-ben 890 ezer menedékkérő érkezett, tavaly 280 ezer menedékkérőt regisztráltak, az idén október végéig pedig további 156 ezret. Nem hivatalos statisztikák szerint a regisztrálatlan bevándorlók száma több százezerre tehető.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére